• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Днепровская экологическая прокуратура требует освободить 12 га леса

    Опубликовано: 2014-06-11 12:16:01

    Як повідомлялося Дніпровською екологічною прокуратурою вирішується питання припинення незаконного користування землями Міністерства оборони України товариством «Калина Центр».

    За принципової позиції Київського міжрайонного екологічного прокурора господарським судом Київської області задоволено позов про звільнення підприємством 12 га самовільно зайнятої земельної ділянки лісового фонду у Переяслав-Хмельницькому районі Київської області та забезпечено вільний доступ громадян до цієї території.

    Водночас, установлено, що вказане товариство неправомірно забудовує котеджами і сусідню земельну ділянку площею 12 га, яка вкрита лісом і згідно з договором передана в довгострокове тимчасове користування. Її вартість складає 32 млн грн.

    З огляду на викладене, Київським міжрайонним екологічним прокурором пред’явлено позов про розірвання зазначеного договору. Наразі справа перебуває в провадженні господарського суду Київської області.

    Окрім того, Дніпровською екологічною прокуратурою установлено, що ТОВ «Калина Центр» здійснює спроби узаконення забудови на вищезазначених земельних ділянках частина яких самовільно зайняті, а інша – використовується підприємством не за цільовим призначенням.

    Зокрема, за рішенням господарського суду визнано право власності підприємства на об’єкти нерухомого майна загальною площею 1800 кв. м.

    Ураховуючи наведене, 03.06.2014 року Дніпровською екологічною прокуратурою здійснено вступ у судовий розгляд справи за апеляційною скаргою Київського КЕУ Міністерства оборони України. Прокурор відстоює інтереси держави і наполягає на скасуванні рішення суду першої інстанції та відмови у необґрунтованих позовних вимогах ТОВ «Калина-Центр».

    Про хід та результати розгляду зазначених справ буде надано додаткову інформацію.

    Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.