• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве предупреждают об опасности

    Опубликовано: 2014-06-04 08:03:00

    Попри те, що впродовж останніх днів на території столиці України спостерігаються несприятливі погодні умови, громадян це аж ніяк не зупиняє від приємного відпочинку біля водоймищ.

    Офіційно літній сезон щороку розпочинається з 15 травня і триває до 15 вересня. За цей час вже є перші жертви і винні в цьому найчастіше самі люди. Через грубе порушення правил поведінки на київських водоймах, лише з початку року загинуло 22 особи, з них 1 – неповнолітня дитина, тоді як у минулому році за аналогічний період потонуло 14 дорослих. Рятувальники ДСНС врятували цьогоріч шестеро людей, з них – одну дитину.

    Нагадаємо, що до літнього оздоровчого сезону 2014 року у повному обсязі підготовлені 11 міських пляжів та 14 зон відпочинку біля води. Сьогодні усі пляжі відкриті та приймають відпочиваючих. Про це повідомили у комунальному підприємстві «Плесо».

    Так, станом на 2 червня паспорти готовності мають 10 міських пляжів. Поки що без паспорта залишається пляж «Тельбін». Він отримав погодження у всіх інстанціях, проте СЕС виявила деякі відхилення в аналізі води. Їх усунення залежатиме від погодних умов.

    Крім того, фахівці «Плесо» підготували до відпочинку і 50 водних об’єктів, у яких не рекомендовано купатись. На цих об’єктах наведено благоустрій територій.

    Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки на воді є:

    - правильний вибір і обладнання місць купання;

    - суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах.

    Під час купання забороняється:

    - залазити на попереджувальні знаки, буї, бакени;

    - стрибати з човнів, катерів, споруд, не призначених для цього;

    - пірнати з містків, дамб, причалів, дерев, високих берегів;

    - вживати спиртні напої;

    - плавати у місцях, не відведених для купання;

    - підпливати близько до плавзасобів;

    - залишати дітей без нагляду дорослих.

    Рятувальники звертаються до мешканців та гостей столиці з проханням не нехтувати застереженнями на відпочинку, дотримуватись елементарних заходів безпеки і не створювати ситуацій, які могли б обернутись лихом.

    Цінуйте власне життя й бережіть життя своїх дітей!

    У будь-якому екстреному випадку телефонуйте на «101».

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.