• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Люди востока должны знать, что государство знает об их нуждах и готово помочь

    Опубликовано: 2014-06-03 13:01:18

    Заходами однієї антитерористичної операції проблеми, що постали на сході, південному сході країни, вирішити не можна.   Перед  новообраним президентом України, парламентом, урядом, усіма політичними силами, громадянським суспільством стоїть  найскладніше завдання  –  забезпечити  мир,  поновити  дії Конституції, законодавства України, гарантувати захист життя та праці мирних громадян. І з населенням східних областей треба вести широкомасштабний діалог, адресну роз’яснювальну роботу. Такої думки голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП Анатолій Кінах.

    «Безумовно, озброєні терористи, бойовики, сепаратисти мають бути знешкоджені. Але саме військовими діями  проблеми сходу вирішити не можна. Широкомасштабний діалог, в якому сторони чують одна одну – ось що є нагально потрібним. В завданнях новообраного президента країни, який отримав безпрецедентну народну довіру, налагодження цього діалогу має бути пріоритетним», – переконаний Анатолій Кінах.

    Дуже складною, на його думку,  є економічна ситуація.  Промисловий комплекс сходу забезпечував 15 % ВВП країни, більше 20 % валютних поступлень. Нині близько 40 % підприємств не працює, а це означає затримки з зарплатами, соцвиплатами,  відрахуваннями в бюджет. Якщо до викликів озброєного протистояння додасться масштабне економічне падіння з безробіттям та різким зниженням рівня життя, ситуація значно погіршиться. Ось чому треба збирати власників, менеджерів промислового сходу, які мають вплив на загальні процеси та на трудові колективи, і разом шукати шляхи виходу з кризи, повернення до активної роботи підприємств. Треба започатковувати державні  програми підтримки економіки і промисловості сходу,  знаходити можливості диверсифікації експорту, активізації замовлень на внутрішньому ринку.  Будь-яке послаблення соціально-економічної напруги, додаток впевненості в завтрашньому дні впливатиме на позитивне врегулювання загальної ситуації.

    Необхідно підсилити й якість самої АТО. Вона потребує більш досконалого інформаційно-аналітичного супроводження, посилення персональної відповідальності командирів за результати дій. Треба докласти значних зусиль, щоб не допустити корупції в сфері, яка відповідає за обороноздатність, життєзабезпечення українського війська та добровольців, які щодня ризикують своїм життям  в операціях на сході.

    «Під час бойових дій це вкрай складно, але у держави немає іншого виходу, ніж здійснити  кардинальну реформу правоохоронної системи, служби безпеки, армії. Вони мають бути професійними, ефективними, такими, що працюють в інтересах держави та її народу», – вважає А.Кінах.     

    Треба знаходити будь-яку можливість, щоб доносити до населення сходу наміри державної влади щодо децентралізації, делегування повноважень і ресурсів місцевим громадам, посилення повноважень місцевого самоврядування. Люди мають переконатися,  що держава знає про їх потреби і готова вирішувати їх негайно та разом.

    «Населення сходу –  підприємці, трудівники, інтелігенція  –  потребують  моральної підтримки від державної влади та українського народу, вони прагнуть вірити, що рідна країна їх не залишить і не кине напризволяще.  Схід не має опинитися в ізоляції. Безумовно, до сепаратистів та бойовиків  потрібні жорсткі заходи, але вони не призведуть до успіху, якщо влада і суспільство не почнуть розмову  з людьми, не викличуть в них довіру. Саме так ми можемо війти з вкрай важкої ситуації», – підсумував А.Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.