• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новые подробности трагической смерти матери и ребенка под Киевом

    Опубликовано: 2014-06-03 06:03:00

    Нагадаємо, що 11 травня у міському пологовому будинку під час переймів померла 20-річна жінка та ненароджена її дитина. Ця трагедія сім’ї відразу переросла у трагедію міського значення, оскільки охопила сотні небайдужих до чужого горя білоцерківців - представників партійних та громадських організацій, котрі відразу кинулися дізнаватися правду: чому загинула на пологовому кріслі жінка та ненароджене її дитя попри те, що нічого злого їм обом до переймів не передвіщало.


    міському пологовому будинку


    Не залишилися осторонь від трагедії і представники міської влади, очільник міської медицини Анатолій Рогов та, звісно, головний лікар пологового будинку Анатолій Бондар.

    Посадовці з поясненнями виступали перед громадськістю, провели прес-конференцію… Проте, як виявилося, цих заходів стало замало, аби заспокоїти місто. Тому за ініціативи міського голови Василя Савчука депутати міської ради провели сесію за участю представників громадськості, силових структур, прокуратури та родичів померлої породіллі та її дитини. Тож про основне із пленарного засідання.

    До порядку денного було внесене одне питання – розгляд факту смерті матері та дитини у пологовому будинку. У вступному слові міський голова наголосив, що ситуація стосовно цієї резонансної трагедії зобов’язує: провести пленарне засідання і зробити певні кроки задля вияснення її причин.

    Варто зазначити, що відразу після трагедії Василь Савчук своїм розпорядженням створив робочу групу для вияснення неординарної ситуації. Також були проведені й інші заходи. До речі, були тимчасово, на час проведення слідства, відсторонені від своїх службових обов’язків головний лікар пологового будинку Анатолій Бондар та начальник міського відділу охорони здоров’я Анатолій Рогов.


    міському пологовому будинку


    У ході пленарного засідання міський голова неодноразово наголошував, що ніхто не збирається прикривати винних у цьому горі, якщо слідство таких виявить. А для більш об’єктивного розслідування справи буде створена і ще одна комісія. Одне слово, так званого кумівства – не буде.

    Для розгляду цього питання, щоб усім присутнім на засіданні було все ясно, Василь Савчук надав слово Анатолію Рогову.

    Очільник міської медицини, торкаючись роботи пологового будинку, зазначив, що цей медичний заклад є чи не найкращим за основними профільними показниками не тільки в області а й, напевне, в Україні. Та попри це, відразу після цього прикрого випадку було призначене службове розслідування, яке очолила відповідна міська комісія. До її складу увійшли провідні спеціалісти від медицини. Також до цієї справи долучилися й фахівці області. За розслідування взялися також й інші спеціалісти – судмедексперти.


    міському пологовому будинку

    Оскільки копітка робота комісій та медекспертів триватиме ще не один день, то Анатолій Рогов повідомив про попередній їх висновок: у жінки розпочалися передчасні пологи з наступною ніким із акушерів не передбачуваною клінічною смертю. Як пізніше виявилося, смерть настала від розриву грудного відділу аорти. Це, як на думку лікарів, унікальний випадок, який трапляється раз на мільйони переймів. І що головне, не з причин акушерства.

    Далі Анатолій Рогов пояснював, що розрив аорти аж ніяк лікарі не могли попередити, тому що це трапляється спонтанно і миттєво. Тож коли розірвалася ця головна кровоносна артерія, то грудна клітка миттєво наповнилася кров’ю. При такій ситуації не було можливості ефективно боротися ні за життя матері, ні за життя дитини. До речі, як засвідчували медексперти, першою померла дитина…

    Після свого виступу Анатолій Рогов з півгодини відповідав на запитання депутатів та родичів померлої породіллі. Звісно, що на десятки запитань були дані вичерпні відповіді, однак були й такі запитання, на котрі дадуть відповідь члени комісій після завершення роботи над дослідженням цієї трагедії.

    У ході пленарного засідання мали змогу виступити і депутати, і родичі померлих, і спеціалісти від медицини… Однак, окрім додаткових емоцій, вони нічого суттєвого не додали до виступу Анатолія Рогова. Тож останнє слово буде за членами комісій, які працюватимуть щонайменше ще з тиждень.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.