• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Как советская власть планировала и проводила депортацию крымских татар - документы из Архива СБУ передадут Джемилеву

    Опубликовано: 2014-05-28 13:37:54

    Архів СБУ підготував та передасть представникам Меджлісу документи про депортацію кримськотатарського населення з Криму 1944-го року. Участь у передачі документів візьмуть лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та директор Архіву СБУ Ігор Кулик.


    29 травня, четвер

    9:30

    прес-центр Служби безпеки України

    (м. Київ, вул. Володимирська, 35)

    «Спецконтингент, що підлягає виселенню» — саме такими цинічними словами називала радянська влада кримськотатарське населення. Серед документів, що оприлюднються Архівом СБУ, є унікальні матеріали про плани та саме насильницьке виселення проятгом 2-х днів кримськотатарського народу з рідних домівок у віддалені регіони СРСР. Йдеться про доповідні записки вищому партійному керівництву, плани та звіти про перебіг депортації, документи про перебування кримськотатарського народу на засланні, а також початки автономістських рухів серед татар.

    Для участі необхідна акредитація: тел.: 279-30-40, 255-51-86.

    Нагадаємо, цього року відновлено вільний доступ до розсекречених у 2008—2010 роках документів колишньої радянської спецслужби — ЧК-НКВД-КҐБ, які зберігаються в Архіві СБУ.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.