• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скандал в Киеве: пропал целый дом

    Опубликовано: 2014-05-25 23:35:00

    На виборчій дільниці у Святошинському районі подія - мешканці будинку № 78 на вулиці Зодчих не знайшли себе в списках виборців.
    - У нашому будинку не змогли проголосувати жителі 51 квартири (всього їх у будинку 54 особи), - каже місцева мешканка Олена.

    - Виявилося, що нас не включили в списки виборців мера і до Київради! Ми змогли проголосувати лише за президента України. У відповідь на наші обурення на виборчій дільниці, що розташована за адресою: вулиця Жмеринська, 8, відповіли просто - вам не пощастило. Що за неподобство! У відповідь ми написала скаргу.
    Про подібні проблеми чули й у Київській міській територіальній виборчій комісії (КМТВК). Там вважають, що причиною події можуть бути проблеми з Держреєстром виборців. Інша проблема при голосуванні - величезні черги. На столичних дільницях найбільша завантаженість на дільничні комісії, по чотири бюлетені, тоді як по всій Україні лише 1-2.
    - Це є причиною масових пригод, оскільки на виборчих дільницях черги охочих проголосувати. - Зазначив глава КМТВК Михайло Терещенко.
    До речі, перші результати голосування в столиці очікуються в Печерському та Подільському районі, так як там найменша кількість виборчих комісій. Пізніше за все з Дарницького, Деснянського та Солом'янського району.
    Нагадаємо, подібний випадок стався ще в одному місті - в Одесі в списках виборців втратили жителів десятиповерхового.

    КОМЕНТАР ФАХІВЦЯ
    Виборці повинні голосувати на одній дільниці.
    Може так статися, що мешканців будинку на вулиці Зодчих "порізали" по різних виборчих дільницях, наприклад вибори президента на одному, а мера і депутатів до Київради на іншому?
    - Такого не повинно бути, виборчі дільниці для виборів президента України і місцевих виборів - спільні, - говорить юрист Комітету виборців України Святослав Пікуль. - Якщо люди не знаходять себе в списках на місцеві вибори, а таке дійсно іноді трапляється, то це швидше питання до ведення державного реєстру виборців, які не зрозуміло як ці списки складали.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.