• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • О защите природных ландшафтов реки Днепр

    Опубликовано: 2014-05-08 15:31:47

    Бориспільський міськрайонний суд Київської області погодився з позицією Дніпровської екологічної прокуратури та визнав незаконним розпорядження райдержадміністрації, а також недійсними державні акти про передачу у приватну власність 20 громадянам – членам кооперативу "Садове товариство "Десятинне" 2,5 га земель водного фонду Дніпра.

     Зазначена справа упродовж майже 2 років неодноразово переглядалась судами, які не погоджувались з позицією прокуратури та ухвалювали рішення про відмову у задоволенні позовних вимог.

     Проте Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ вказав на передчасність таких висновків і повернув справу на новий розгляд.

     Під час нового судового розгляду прокуратурою остаточно було доведено незаконність передачі земель, що розташовані під акваторією Канівського водосховища річки Дніпро.

     Відтак, завдяки принциповій та послідовній позиції прокурора, землі водного фонду вартістю майже 4,5 мільйона гривень, повернуто державі та збережено природні ландшафти Дніпра у їх первозданному вигляді.

    При цьому потрібно усвідомлювати, що будь-які незаконне зазіхання на воду і землі Дніпра призводить до непоправного збільшення антропогенного навантаження, екстремального прискорення його заростання водною рослинністю, що негативно впливає на якість води, рибогосподарське та рекреаційне освоєння території, створюють труднощі для пропуску весняного водопілля.

    Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.