• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В центре Киева существует пустующий город-призрак (ФОТО)

    Опубликовано: 2014-05-02 07:33:45

    Район Воздвиженка в столиці України, побудований для мільйонерів у стилі XІX століття, перетворився на місто-привид, у якому ніхто не хоче жити. За яскравими фасадами практично нікого немає, хоча до кризи 2008 року планувалося, що тут, у 15 хв ходи від центру Києва, будуть охоче заселятися заможні люди. Зараз він схожий на знімальний майданчик фільму з життя позаминулого століття, цей район у давнину був місцем, де проживали сировари, гончарі і майстри.

    На вулицях міста-примари можна зустріти цікавих перехожих, чи навіть весільні кортежі. І ті, й інші фотографують як околиці, так і самі себе на його фоні. «Ми звалилися в 2008-му, не буду приховувати», - говорить представник забудовника Воздвиженки, заступник начальника тресту «Київміськбуд-1» Тарас Зябкін, але він заперечив визначення «мертве місто», пояснюючи, що більшість власників проданих тут квартир живуть за кордоном, і до кінця 2014 року все тут буде розпродано.

    А один з архітекторів Києва Георгій Духовичний звинуватив розробників у руйнуванні історичної частини міста та пророкує, що цей район ніколи не буде повністю заселено. Архітектор розповів про скарги місцевих мешканців на тріщини в стінах, протікання в підвалах й аварії при опаленні. У зв’язку з цим люди почали виїжджати з Воздвиженки.

    turystam.in.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.