• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На всякий случай: масштабная проверка в Киеве (ВИДЕО)

    видео
    Опубликовано: 2014-03-27 23:04:55

    27 березня рятувальники у рамках планової перевірки житлових будинків провели профілактичний рейд по будинках підвищеної поверховості, що розташовані у Дніпровському районі.

    На перевірці кожного будинку разом з інспектором зазвичай присутні також представники комунального чи приватного підприємства, котре обслуговує об’єкт.  Дільничні інспектори, котрі проводять перевірку, звертають увагу на облаштування коридорів загального користування, на укомплектованість пожежних щитів, на справність системи димовидалення та автоматичного сповіщення про пожежу.

    Цього разу під час перевірки пожежні інспектори відвідали два будинки: один – побудований у 1980 році, інший - нещодавно.

    Найперше, що кидається в очі – автоматичні системи димовидалення та сповіщення про пожежу. У першому будинку, зразка, 80-х років, такі системи візуально є, проте їх стан змушує сумніватися у дієздатності. А у новому будинку автоматика працює бездоганно, що й продемонстрував представник обслуговуючого підприємства. За допомогою штучно створеного диму була активізована пожежна сирена й автоматично запустилася потужна система димовидалення.

    Що стосується стану приміщень загального користування, то слід відзначити, що обидва будинки досить добре прибираються, тому захаращень рейдовики не виявили. Однак пожежних рукавів на щитках немає ні в старому, ні в новому будинку. Натомість представники обслуговуючих організацій показали, що необхідне пожежне оснащення будинку зберігається у підсобному приміщенні. Однак виникає запитання – хто і на скільки швидко зможе скористатися пожежними рукавами або вогнегасниками, якщо виникне пожежа?

    При огляді підвальних приміщень та даху порушень ні в першому, ні в другому будинку виявлено не було.

    Варто наголосити, що бесіди та навчання з представниками обслуговуючих організацій проводяться регулярно, що засвідчують відповідні записи у спеціально заведеному журналі. Також досить непогано оформлені куточки пожежної безпеки та інформаційні стенди.

    Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві звертається до усіх мешканців столичних будинків з настановою – при виникненні пожежі чи іншої надзвичайної ситуації оцініть власні сили правильно. Якщо Ви не у змозі самотужки впоратися із ситуацією, що склалася, викликайте Службу порятунку 101. Запам’ятайте, що категорично забороняється лізти у вогонь, рятуючи своє майно. Так Ви ризикуєте не тільки обпектися, але й можете надихатися чадного газу, який є смертельним для людини.

    Також мешканцям будинків більш ніж 15-річної забудови необхідно пам’ятати, що електричні системи будинку старі й не розраховані на значне навантаження. Не вмикайте одночасно кілька енергоємних прилади, адже через перенавантаження може трапитися коротке замкнення, а надалі й пожежа у вас вдома.

    Шановні кияни та гості столиці! Пам’ятайте, що Ваша безпека – особисто у Ваших руках!

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.