• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве разгорелся крупный скандал

    Опубликовано: 2014-03-03 07:42:25

    До Бригинця звернулась ініціативна група мешканців будинків, які розташовані поблизу берега озера Йорданське з проханням допомогти припинити будівництво на перетині просп. Московському та вул. Л.Гавро в Оболонському районі міста Києва.

    Про це повідомила прес-служба народного депутата України (фракція «Батьківщина»), обраного на Оболоні, Олександра Бригинця.

    Ще в 2004 році Київрада надала ТОВ «Мезокред Холдінг» в оренду земельну ділянку на перетині вул. Л.Гавро та просп. Московському під будівництво. Коли вся країна боролась проти режиму, під час революційних подій в жовтні 2013 року, забудовник повідомив Державну інспекцію архітектурно-будівельного контролю про початок виконання будівельних робіт: будівництво автосалону з адміністративно-офісними приміщеннями, соціально-торгівельною інфраструктурою та паркінгом.

    «Як наслідок, значну частину зелених насаджень - 100 дерев (акації, тополі, клени) - було знищено. Громада побоюється, що через будівництво частину берегів засиплють, що зашкодить екосистемі озера і значно зменшить його територію. У суботу, 22 лютого 2014 року, була спроба огородити територію водойми (більше 5 га) бетонними блоками без встановлення необхідного інформаційного плакату щодо деталей будівництва. Тому остаточний план будівництва невідомий. Забудовник наводить громаді ескізи цілком різних проектів: на одних сайтах йдеться про будівництво торгового центру, а на інших про будівництво чотирьох 20-поверхових будинків на суцільному кількаповерховому стилобаті», - повідомив О.Бригинець.

    Тому 26 лютого 2014 року відбулися загальні збори мешканців, на яких було прийнято рішення, що мікрорайон виступає проти будь-якого будівництва; ініціативна група звернулась по юридичну допомогу в блокуванні будівництва через суд та прокуратуру.

    «Навіть поверхневе вивчення документів та місця будівництва доводить – будівництво відбувається з порушенням законодавства. Наразі не відомо чи чинний договір оренди земельної ділянки, адже його строк нібито давно сплинув. Та не зрозуміло чи відповідає цільове призначення наданої у використання земельної ділянки (під будівництво гіпермаркету) справжнім планам забудовника», - розповів О.Бригинець.

    Бригинець звернувся до голови КМДА з вимогою надати доручення відповідним службам терміново вирішити питання щодо припинення будівництва на березі озера Йорданське на перетині проспекту Московський та вулиці Лайоша Гавро в Оболонському районі міста Києва. А також в прокуратуру Оболонського району перевірити законність будівництва.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.