• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве «под шумок» массово грабят квартиры

    Опубликовано: 2014-02-14 23:43:51

    У Києві - пік квартирних крадіжок. Зазвичай, після новорічних свят, коли закінчується сезон відпусток, їх кількість зменшується. Але цьогоріч ситуація інша. Через політичні акції у місті побільшало "гастролерів". І дехто з них приїхав не з добрими намірами. Як захистити оселю від злодіїв, дивіться сюжет.

    Вистрибнули з третього поверху, щоб утекти від міліції. Але далеко не забігли. Злодії приїхали до Києва з Азербайджану - "під шумок" протестів пішли по квартирах. За "справою" їх і застав десятирічний хлопчик. Він саме повернувся додому зі школи. Те, що грабіжники запанікували і не чіпали малого, мати називає дивом. Від камери ховається.

    Таких випадків за останні два місяці у столиці чимало. Кількість порушень за цей період збільшилася майже на чверть, кажуть у міліції. Це квартирні та кишенькові крадіжки і вуличні напади. "Концертну" програму гастролери не змінюють.

    Ольга Білик, прес-секретар київської міліції:

    - Затримували людей, які перебували в центрі міста, нібито брали участь у акціях, насправді людина раніше мала судимість, коли з ним працювали, він повідомляв, що перша мета перебування його у місті Києві - взагалі не акції, тобто він просто приїхав і у зв'язку з такою ситуацією вирішив підзаробити.

    Прості гастролери у квартири зазвичай вламуються нахабно, залишають багато слідів. Тому їх найчастіше знаходять. Складніше з грабіжниками так би мовити "просунутими", кажуть у Державній службі охорони. Вони користуються інтернетом і про всі переміщення своїх жертв дізнаються одразу ж. "Їду у відпустку на Гоа" або "Чергую весь день на Майдані", кожна така фраза - пряма наводка для злочинців.

    Світлана Павловська, прес-секретар ДСО:

    - Эти тексты о том, куда я уезжаю и где я нахожусь, - поверьте, грамотным ворам, а они сейчас в большинстве своем грамотные, им никакого труда не составит по айпи-адресу определить местонахождение вашей квартиры.

    Потенційна зона ризику - три поверхи зверху та знизу. Склопакети не врятують. Якщо вікно стоїть у режимі провітрювання, зламати його - справа десяти секунд. Якщо зачинене - до хвилини.

    Далі - справа техніки. Фахівці з охорони кажуть: люди безпечні завжди ховають гроші у тих самих місцях - у туалетному бачку, шафах та під матрацами.

    - Надо в какой-то технологической полости спрятать, чтобы это не было так - взял одним движением, а раскрутил шурупами, чтобы это занимало минут пять, и он точно этим не будет заниматься. Если, допустим, навесные потолки, как в кухне, туда тоже можно спрятать.

    Ще краще берегти від злодіїв не тільки гроші, а й всю квартиру. Наприклад, підключити сигналізацію. Адже, коли грабіжники виламують двері і бачать сигнальний пульт, навіть за поріг не переступають.

    Олександра Казакова, Володимир Самченко, Новини, телеканал "Інтер"

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.