• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ужасный пожар на киевском рынке: товар спасали ценой собственной жизни

    Опубликовано: 2013-12-24 07:23:00

    Суботня пожежа забрала життя чотирьох торгівців, трьох поки не ідентифікували, двоє у лікарні.

    18-річна дівчина, яка допомагала мамі на базарі, нині в терапії Боярки і досі не знає, що залишилась сиротою.

    51-річний чоловік - у реанімації лікарні швидкої допомоги. Павільйон, що торгував ковбасами та сиром – закритий. За чотири години у суботу він наполовину вигорів.

    Хоч зовні цього і не видно, павільйон відновленню не підлягає. Продавців всередину теж не пускають, поки йде слідство.

    Павільйони відкрили рік тому. Дирекція називає їх чи не найкращими спорудами у Східній Європі. Все звели з вогнетривких матеріалів.

    Сендвіч-панелі витримують 600 градусів, а по будівельний досвід на «Столичний» приїжджали делегації з Росії та Казахстану.

    Фруктовий павільйон – з того ж розряду: 54 крамнички мають по два виходи назовні, плюс - 5 – 6 додаткових. Тому врятуватись від вогню не було проблемою, однак люди побоялися залишити товар.

    «Це сталося раптово. І в тому числі, загиблі - це люди, які не повірили, що це не пожежна тривога, яку ми постійно проводимо, а насправді», - каже директор оптового ринку «Столичний» Олексій Чумак.

    Всередині було майже 400 підприємців і десь сотня відвідувачів. Субота незадовго до Нового року – найприбутковіший час. Продавець Євген Ніколаєв кинув свій товар і рятував людей з вогню.

    «Були опалені, чорні були. Не було зрозуміло – це обпали чи просто сажа. Запаху диму не було, і буквально за півтори хвилини туди не можна було зайти. Це дуже швидко було», - розповідає чоловік.

    Євген вважає, загорівся дах, причому, спалахнув одразу із кількох боків. Дирекція не виключає: це міг бути навмисний підпал.

    Це ж підозрює і міліція, хоча кримінальне провадження відкрили за статтею про порушення правил пожежної безпеки. Обставини трагедії на місці з’ясовують 5 слідчо-оперативних груп.

    «Вилучають зразки обгорілих конструкцій, матеріалів, а також інших предметів, які можуть бути на згарищі, для того щоб встановити, від чого саме відбувалася ця пожежа, і чому так швидко поширився вогонь», - коментує речник міліції Київської області Микола Жукович.

    На ринку обіцяють власним коштом пролікувати постраждалих і поховати жертв. Матеріальні збитки оцінюють лише приблизно – це десятки мільйонів гривень.

    Тим часом виконувач обов‘язків міського голови Києва, Анатолій Голубченко доручив пожежникам проінспектувати усі столичні ринки, адже останнім часом пожежі на них стали ледь не звичним явищем.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.