• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В скандальной киевской банде состоял бывший крупный чиновник

    Опубликовано: 2013-12-12 07:03:41

    До складу групи належало семеро осіб – шість жінок та один чоловік. Всі затримані – раніше не судимі місцеві мешканці. Затриманий чоловік – колишній посадовець столичної районної державної адміністрації.

    Злочинну групу затримано в межах оперативного супроводження розслідування кримінального провадження, розпочатого наприкінці минулого року, за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство) та ч.3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

    Впродовж восьми років члени злочинної групи з метою незаконного збагачення підробляли різноманітні документи: медичні довідки про тяжкі хвороби осіб, довідки навчальних закладів про те, що особи є педагогічними працівниками, довідки житлово-експлуатаційних організацій про реєстрацію і проживання осіб у гуртожитках тощо. На підставі цих документів громадяни разом з членами їхніх сімей зараховувались на квартирний облік за пільговими категоріями і мали змогу придбати житло за програмою 50/50 або 70/30.

    За сприяння в отриманні пільгових квартир шахраї брали у громадян від 5 до 15 тисяч доларів "добровільної" подяки.

    Правоохоронці встановили, що цією злочинною групою було продано 36 пільгових квартир. Внаслідок діяльності аферистів Головному управлінню житлового забезпечення КМДА завдано збитків на загальну суму понад 2,5 мільйонів гривень.

    Працівниками міліції під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів у справі вилучено речові докази злочинної діяльності квартирних аферистів.

    Наразі всім затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочинів. Обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи з корумпованими зв’язками буде направлено до суду.

    За матеріалами прес-служби ГУ МВС у Києві.

    Магнолія-ТВ.com

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.