• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киев привезли пострадавших в страшном взрыве на границе

    Опубликовано: 2013-10-08 02:03:00
    Прикордонників, травмованих внаслідок вибуху на російсько-українському кордоні, привезли до Києва. Одного чоловіка, у більш тяжкому стані, одразу ж прооперували. Життю іншого нічого не загрожує, кажуть медики. Військові здають кров, аби врятувати життя товариша по службі.
     
    43-річного прапорщика Сумського прикордонного загону Миколу Усока - сьогодні реанімобілем привезли у столичний госпіталь Держприкордонної служби. Медики кажуть: він вже переніс другу операцію, попереду ще не одне хірургічне втручання. Усе через складну вибухову травму, і додають: стан Миколи - вкрай важкий. Аби допомогти йому одужати товариші вже здали 5 літрів крові.
     
    Володимир Лобайчук, в.о. начальника травматологічного відділення Державного прикордонного госпіталю України:
     
    - По першому зову до співслужбовців прапорщика, відгукнулися десятки людей, готових здавати кров, вони приходили на протязі декількох діб.
     
    У іншого постраждалого - 32-річного Руслана Божка осколками роздроблені кисті рук і травмоване обличчя. Лікарі кажуть: Руслан перебуває у шоковому стані, утім загрози життю - немає. І додають - попереду тривалий курс лікування.
     
    Михайло Петренко, начальник хірургічного відділення Державного прикордонного госпіталю України:
     
    - Мінно-вибухова травма - це специфічна травма, вона небезпечна не тільки під час її отримання,а також ускладнення пізні можуть бути.
     
    Інцидент стався вночі 4-го жовтня на російсько-українському кордоні. Вибух пролунав на пункті пропуску "Бачинськ" під час перевірки машин та документів. У мікроавтобусі з молдавськими номерами під ковдрою виявили нелегала з підробленим паспортом. Порушник напав на прикордонників, розмахуючи вибухівкою, і підірвав себе. Закривши підривника власними тілами - військовики врятували сотні людей.
     
    Сергій Астахов, помічник Глави Державної Прикордонної Служби України:
     
    - Відразу після цієї події весь державний кордон був переведений на посилену охорону, це застосування додаткових сил і засобів контролю. Це і активізація роботи наших пошукових органів, виставлення додаткових прикордонних нарядів, технічних засобів контролю.
     
    Правоохоронці, вже порушили кримінальну справу відразу за 4-ма статтями: контрабанда, підробка документів, вбивство та незаконний перетин держкордону. СБУ перевіряє загиблого підривника на причетність до терористичних угруповань. Його імені поки що не називають. Для розслідування створили міжвідомчу оперативну групу. Українські слідчі за допомогою звернулися до російських колег.
     
    Источник e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.