• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Киев потеряет еще одну важную достопримечательность

    Опубликовано: 2013-10-07 00:57:07

    Директор столичного зоопарку Євген Кирилюк звернувся з скаргою до представників влади Києва про те , що у них можуть забрати слона по кличці Хорас у зв’язку з боргами , які виникли з причини невдалої угоди колишнього директора Олексія Толстоухова зі своїми ростовскими колегами. Насправді відбулася така історія: колеги з Ростова -на- Дону надали Київському зоопарку слона , за якого Олексій Толстоухов пообіцяв їм до кінця 2012 року двох білих ведмедів. Свою обіцянку він так і не виконав. Як повідомляє « Дзеркало тижня» , найдивніше в тому , що в Київському зоопарку білих ведмедів взагалі не було близько 30 -ти років. Директор Київського зоопарку Євген Кирилюк розповів про сформовану ситуацію в листі , направленому директору департаменту міського благоустрою КМДА Сергію Садовому. Ростовські колеги мають повне право забрати назад слона , адже угода не була завершена , залишилося невиконаним обіцянку киян про надання білих ведмедів. Євген Кирилюк стурбований тим , що дана ситуація може дуже зашкодити іміджу столичного зоопарку.

     

    Крім всіх інших проблем , Київський зоопарк має борг у сумі 3,5 млн. гривень подрядческой організації , яка будувала слоновник . На даний момент мешканців зоопарку годуватимуть у борг , адже через великого боргу всі рахунки звіринця заарештовані. У зв’язку з такою скрутною ситуацією з фінансуванням відбувається ще й затримка зарплат працівниками зоопарку . Чутки про те , що слон Хорас захворів , не мають під собою ніяких підстав . За словами ветеринарних лікарів , він цілком здоровий і навіть підріс . У нього просто може бути трохи дивною поведінку , адже він все-таки знаходиться в неволі , відчуває себе самотньо. Один з ветеринарів зоопарку Дмитро Бережний каже: «Це проблема психологічного характеру , а не фізичного. Тварина в природі ходить тисячі кілометрів , тут воно обмежене , тому повинно давати собі якісь навантаження » .

     

    Екс -мер української столиці Олександр Омельченко обіцяв допомогти з придбанням подруги для Хораса . Але якби це обіцянку і було виконано , в зоопарку поки немає приміщення , яке вмістило б пару слонів. Адже вже протягом семи років будівництво нового слоновника заморожено . Зоопарк потрапив у дуже складну , можна сказати , критичну ситуацію , коли будівництво потрібного об’єкта не може бути продовжено. Де взяти такі кошти , ніхто не може вирішити . Генеральні підрядники подали до суду на керівництво зоопарку за борги з будівництва . Як наслідок , рахунки арештовані , тварин годують у борг , а працівники несвоєчасно отримують зарплату.

     

    Источник
     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.