• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Киеву дали почти 50 млн «на мусор»

    Опубликовано: 2013-09-17 08:23:55

    Кабінет міністрів виділив 47 мільйонів гривень на поліпшення безпеки та запобігання надзвичайним ситуаціям на основному столичному сміттєвому полігоні N5 в селі Підгірці Обухівського району Київської області.

    Полігон площею в 63,7 гектара, що знаходиться в структурі ПАТ "Київспецтранс", розташований в 15 кілометрах від Києва і є основним місцем поховання твердих побутових відходів, пише видання.

    На території полігону знаходяться два поля, ємність яких складає 39,4 мільйона кубометрів.

    "Зараз тут поховано більше 30 мільйонів кубометрів сміття, що дозволяє експлуатувати об'єкт ще протягом шести-семи років", - пише видання.

    При цьому, на одне з полів відходи вже не завантажуються, але проектом реконструкції планується збільшення місткості полігону до 45 мільйонів кубометрів.

    За даними видання, 26 мільйонів гривень з виділених Кабміном коштів підуть на нарощування дамб.

    Ще 21 мільйон гривень - для збільшення потужності системи очищення фільтрату - насичених хімікатами і солями важких металів вод, що скупчуються під сміттям.

    Як зазначає видання, головне завдання стосується очистки фільтрату.

     

    real-economy.com.ua

    "Фільтрат був переміщений в три озера-відстійники, де вже знаходяться 600 тисяч тонн небезпечних речовин, які потребують очищення", - пише видання.

    Як зазначають в "Київспецтрансі", для очищення цього фільтрату при нинішніх можливостях обладнання на полігоні, потрібно більше восьми років.

    В той же час, екологи б'ють на сполох, не виключаючи, що небезпечні речовини з цих озер потрапляють у ґрунтові та підземні води.

    За виділені кошти планується придбати додаткове обладнання, яке повинно пришвидшити процес очистки вод.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.