• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Киевские хрущевки станут еще дешевле

    Опубликовано: 2013-09-07 03:03:18

    Квартири на вторинному ринку житла в Києві стануть доступнішими для українців. Експерти прогнозують їхнє здешевлення на 10-15%, і насамперед це стосується хрущовок.

    "Інтерес до житла низької якості падає, можна прогнозувати, що в найближчі півроку воно подешевшає на 15%, так як було переоцінено під час кризи", - заявив президент Союзу фахівців з нерухомості Олександр Рубанов.

    Такої ж думки і незалежний експерт ринку Ярослав Цуканов. За його словами, хрущовки стануть дешевшими через те, що в останні 5 років вони користувалися попитом лише у небагатих покупців.

    Загалом, будинки, побудовані в 1970-1980-х, впали за цей час в ціні на 20%. Крім того, зараз вводяться в експлуатацію багато нових житлових комплексів, квартири в яких більшого метражу можна купити за ціною хрущовки. Водночас ріелтори вважають, що повсюдного здешевлення не буде.

    "Цегляні хрущовки на Печерську в Києві навряд чи подешевшають - вони простоять ще 50 років. А ось панельні у спальних районах можуть впасти в ціні, але на 1-2%, - говорить президент Асоціації ріелторів України Сергій Злидень. - І то не факт, адже їх частіше здають в оренду, ніж купують".

    За словами співробітника ріелторської компанії Олексія Холмецького, хрущовки купуються найчастіше за рахунок низької ціни, тому дешевшати вони почнуть тільки тоді, коли знову почне працювати ринок іпотеки.

    А от експерт консалтингової компанії Сергій Костецький взагалі вважає, що до кінця року ціни можуть навіть трохи вирости через введення обмежень на розрахунки готівкою на суму понад 150 тис. гривень.

     

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.