• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве набирает обороты еще одно скандальное строительство

    Опубликовано: 2013-08-13 08:42:35

    Скандальний сквер на вулиці Серафимовича кияни захищали лежачи. Активісти укотре провели акцію під стінами Дніпровської прокуратури з вимогою заборонити будівництво. Тим часом, у прокуратурі наголошують: доки не дочекаються висновків контролюючих органів - нічого вдіяти не можуть.

    Марія Стрикачова, учасниця акції (показує на прив'язані до голови квіти): "Это можжевельник, который растет в нашем сквере. Это - цветы, которые растут. А это, зеленое - то, что было у нас на земле".
    Ось так - лежачи - Марія Стрикачова сьогодні захищає сквер поблизу свого будинку. Каже, колись власноруч саджала там дерева. Згодом - влаштовувала з родиною пікніки. До прокуратури принесла власні світлини та квіти зі скверу.
    Марія Стрикачова, учасниця акції: "Мы брали вот так же одеяла, мы приводили детишек, мы приводили собачек, кошек, мы приходили всеми семьями, мы кушали там. И вместо того, чтобы дышать трояндами, ивами, можжевельником, мы сейчас дышим селедкой, кислыми бананами на нитратах и "ножками Буша"".
    Вимоги протестувальників усе ті ж - заборонити будівництво супермаркету посеред скверу на вулиці Серафимовича. Минулого тижня активісти вже проводили акцію під стінами міської прокуратури, сьогодні вийшли до районної. Чи не найвагоміший аргумент мітингувальників - будівництво може пошкодити тепломережу. Активісти кажуть: нещодавно інспектор "Київенерго" видав акт-заборону на зведення. Натомість, забудовник стверджує - дозвіл є, а заборону вже анулювали.
    Дмитро Ветоха, представник забудовника: "Вот, пожалуйста, лист-анулювання данного акту заборони за подписью начальника тепломереж".
    У прокуратурі кажуть: аби прояснити ситуацію, надіслали запит до "Київенерго". Відповіді наразі не отримали.
    Олександр Рябов, заступник прокурора Дніпровського району: "Мешканці подали копію акту "Київенерго". Але "Київенерго" офіційно до нас не зверталося. З метою з'ясування цього факту прокуратурою направлено запит до "Київенерго". Відповіді від них на даний час поки не надійшло".
    У Київенерго 5 каналу цю інформацію підтвердили. Кажуть, попри те, що тепломережа на вулиці, дійсно є, припис про заборону таки анулювали після того, як забудовник надав необхідні документи та дозволи. Пояснюють: згідно з ними, котлован буде на безпечній відстані від тепломагістралі.
    Тим часом, активісти кажуть - налаштовані рішуче і стоятимуть до останнього. У те, що будівництво таки дозволять - не вірять. Якщо це станеться - обіцяють лягати під техніку.
    Активісти: "Ми будемо стояти до кінця і не дамо забудувати, потому шо там у нас зеленої зони ніде немає".
    Активісти: "У нас есть дедушка, он уже с палочкой ходит. Он говорит: "Я ляжу под экскаватор, под трактор, я ценой своей жизни отстою этот сквер"".

     

    osp-ua.info

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.