• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Киевских водителей массово отлучают от баранки

    Опубликовано: 2013-08-11 02:03:29

    Державтоінспекція столиці неодноразово звертала увагу на те, що останнім часом стало більше випадків, коли водії перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, ставали винуватцями дорожньо-транспортних пригод. З огляду на те, що це є грубим порушенням дорожнього руху і суворо карається законом, водії і далі дозволяють собі сідати за кермо напідпитку. З початку нинішнього року за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування більше 8000 водіїв, - говорить т.в.о. начальника управління Державтоінспекції Ігор Опанасенко. Лише за сім місяців нинішнього року в столиці з вини нетверезих водіїв сталося 48 ДТП, в яких 4 людини загинуло та 69 отримали травми.

     Державтоінспекція також акцентує увагу і на тому, що, сідаючи за кермо у нетверезому стані, порушники наражають на небезпеку не лише себе, а й інших учасників дорожнього руху.

     Так, нещодавно на вулиці Гетьмана, 40-річний водій «Infiniti FX37» рухався з боку вулиці Виборзької у напрямку проспекту Перемоги. На великій швидкості позашляховик влетів в «Geely MK», що рухався попереду в попутньому напрямку. Але навіть сильний удар, який буквально зім'яв задню частину китайського легковика, не зупинив кросовер і він помчав далі. Але вже через півкілометра «Infiniti» влітає у «ВАЗ».

     Удар був такої сили, що ВАЗ відлетів у праву крайню смугу і по дотичній зачепив два припаркованих «Пежо». На щастя, у цих авто водіїв не було. А от винуватець пригоди зупинився тільки на газоні. Патруль ДАІ, що прибув на місце, затримав винуватця ДТП та провів огляд на наявність алкоголю в крові. І справді, водій дорогої іномарки виявився добряче п’яним: прилад для виміру алкоголю в крові «Drager» показав 2,6 проміле. Нагадуємо, що допустимою нормою є не більше 0,2 проміле.

     Після цього карета швидкої медичної допомоги забрала порушника. Також був госпіталізований і водій «сімки», який внаслідок ДТП отримав тілесні ушкодження.

     Для уникнення подібних ситуацій на дорогах, столична Державтоінспекція вкотре закликає водіїв не сідати за кермо в нетверезому стані. І пам’ятати, що згідно статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, окрім штрафу за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння від 2550 до 3400 гривень, законодавство передбачає такі види стягнень, як позбавлення права керування транспортним засобом, адміністративний арешт (7-15діб), громадські роботи (40-60 годин) та оплатне вилучення транспортного засобу, повідомляє прес-служба УДАІ міста Києва.

    Автор: Конфликты и законы

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.