• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ни одна киевская секта не хочет признавать причастие к оболонскому убийству

    Опубликовано: 2013-07-13 06:03:35

    Страшне вбивства на столичній Оболоні сколихнуло розмови про релігійні організації, що проповідують жорстокість. Адже шалений чоловік, який закатував двох рідних жінок, був обвішаний іконами, тримав у руці біблію. Що то за таке вірування спонукало нелюда до страшного звірства?

    Ось так оболонський вбивця вмовляє правоохоронців відпустити його:

    - Ваши амбиции, выслужиться там, в конце месяца 1,5 тысячи получить, 2 тыщи, мальчики, сколько той жизни, а? Завтра убьют, послезавтра, какая разница? Надо жить достойно, не быть терпиловом, снимите, что ты смотришь?

    Здається, чоловік не сповна розуму - тіло замазане кров'ю, на поясі - людські скальпи та ікона. Він не просто вбив двох жінок - спотворив їх до невпізнання.

    Микола, мешканець м. Києва:

    - Ни глаз, ни скальпа, и в голову были ножи вставлены, у каждой, как будто рога, по 2 ножа в голове.

    Тож сусіди одразу припустили: убивця - член якоїсь релігійної організації, що сповідує культ насильства. Та кримінальний психолог Юрій Ірхін переконаний: нападник не був сектантом.

    Юрій Ірхін, психолог:

    - Эти два убийства носят выраженый ритуальный, конечно же, характер, но это ритуалы, конечно же, личностные, то есть они не имеют никакого отношения к организации или организованной деятельности, например к секте. Есть все признаки, указывающие на то, что этот человек не в совсем уроавновешеном психическом состоянии.

    При цьому психолог твердить: чоловік розумів, що коїть.

    Юрій Ірхін, психолог:

    - Подавляющее большинство психически больных людей являются вменяемыми, то есть вменяемость - это способность осознавать свои действия на момент совершения преступления и нести за них полную отвественность. Наверняка он осознавал, что делает.

    У Києві взагалі немає організацій, що сповідують жертвоприношення чи жорстокість - запевняють у державному департаменті у справах релігій. Домисли про те, що вбивство пов'язане з культом вуду, чиновники відкидають.

    Володимир Любчик, директор департаменту у справах релігій Міністерства культури України:

    - Це племінний африканський культ, який сповідує воскресіння мертвих. Про те, що це пов'язані із тим, що певною мірою наносяться колосальні якісь увіччя стосовно іншої жертви, знімання скальпів і таке інше - це просто відсутнє. На превеликий жаль, це інформація, яка поширюється по інтернету.

    Фахівці з релігій припускають: чоловік міг організувати так звану хатню церкву. Вони нині досить поширені. Свідченням тому - наявність у квартирі ікон і ряси. Тож начитавшись в інтернеті різних доктрин, господар, імовірно, проповідував удома. Загалом, усі зареєстровані і незареєстровані організації контролює державний департамент у справах релігій. До групи ризику входять 40 об'єднань.

    Володимир Любчик, директор департаменту у справах релігій Міністерства культури України:

    - Певною мірою ці організації мають певний негативний імідж, тобто порушувалися відповідні судові процеси, які пройшли в США, в Європі, у випадку церкви саєнтології це, як правило, фінансові шахрайства, якщо мова йде про посольство боже, це, знову ж таки, мова йде про фінансові шахрайства. 

    Ще одна небезпечна група - об'єднання, що пропагують статеве розбещення.

    Володимир Любчик, директор департаменту у справах релігій Міністерства культури України:

    - Одним словом, це через секс до бога, ще є одна така організація, як Оша Раджніша, і в тому числі так звана церква бога, або її ще іноді називають "сім'єю". Власне кажучи, мова іде про проституцію під релігійним фльором і заробляння на цьому коштів.

    Втім, в Україні діяльність таких організацій не набула поширення - запевняють чиновники.

    Ірина Винокурова, Юрій Нестеренко

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.