• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Из Киева не могут вывезти 200 тысяч тонн канцерогенных отходов

    Опубликовано: 2013-07-13 01:03:35

    З київського заводу "Радикал" за 900 тисяч гривень ТОВ «С.І.Груп Консорт Лтд.» вивезе хлорвмістні відходи. а от щоб позбавити киян ртутьвмісних відходів - грошей не знайшлося.

    «Київська влада дуже стурбована екологічною ситуацією довкола ВАТ «Радикал». Не дивлячись на те, що протягом 2001-2006 років була здійснена значна робота з ліквідації наслідків даного виробництва, ще залишилося багато проблем. Нам потрібно знешкодити 45 тонн хлорвмісних сполук і тари від них та утилізувати 200 тисяч тонн ртутьвмісних відходів заводу. На сьогоднішній день бюджет міста Києва може дозволити ліквідацію тільки хлорвмісних речовин. Для здійснення цього заходу ми передбачили видатки в сумі 900 тисяч гривень», – наголосила  директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Людмили Денисюк.

    Нагадаємо, що у 1996-му році припинив роботу завод «Радикал». Він, між іншим, був монополістом з виробництва в Україні деяких видів синтетичних матеріалів, які містили в своєму складі сполуки ртуті та хлору. Ці речовини при неналежних умовах зберігання та експлуатації становлять екологічну небезпеку, особливо враховуючи те, що зупинка виробництва була проведена з порушенням вимог природоохоронного законодавства, а залишки хімічних речовин не були вивезені з підприємства.

     

    http://www.svidomo.org

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.