• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Киевляне не оставляют в покое ресторан Светлакова

    Опубликовано: 2013-07-08 03:01:51

    Мешканці будинку в центрі Києва вимагають закрити ресторан російського шоумена Сергія Свєтлакова.
    Заклад громадського харчування з узбецькою кухнею, який нещодавно відкрив Свєтлаков, не дає нормально жити киянам. Обурені жителі столиці просять президента Віктора Януковича прикрити ресторан, пише "Комсомольська правда в Україні".
    Мешканці дев'ятиповерхівки на вулиці Червоноармійській, на першому поверсі якої розміщено ресторан, ще під час будівництва закладу були обурені постійним шумом і появою тріщин у стінах квартир.
    І тепер, коли чайхана почала роботу в тестовому режимі, ситуація загострилася до краю. Мешканці напіваварійного будинку навіть написали скаргу Віктора Януковича з вимогою закрити заклад, через який їх життя перетворилося на суцільне пекло.
    "З зими 2012 Свєтлаков вкрав наш життєвий простір! Квартири перетворилися на смердючі музичні шкатулки", - розповіла одна з мешканок будинку.
    "Будівельники зробили жорстке кріплення в будинку під систему вентиляції, і ось вже кілька місяців ми сходимо з розуму від шумових і теплових ефектів, пов'язаних з роботою цих витяжок - гул у квартирах 24 години на добу!", - додала жінка.
    За словами обурених киян, їм надокучає ще й запах гару
    "Працівники завезли в ресторан деревне вугілля, щоб робити шашлики на мангалі всередині приміщення. І якщо взимку і навесні ми цілодобово дихали сирим цементом, то тепер - неприємними запахами м'яса, цибулі і гару. А найгірше їдкий кальянний дим".

     

    Кияни скаржаться на ресторан Свєтлакова
    Про те, що будинок 1968 будівлі не пристосований для відкриття в ньому закладів ресторанного типу, поділився з "Экспресс-газетой" архітектор Едуард Бєльський, який проектував будівлю.
    "У житлових будинках дозволено влаштовувати ресторани на 50 відвідувачів, до того ж без музичного супроводу. У Свєтлакова ресторан площею 1100 квадратних метрів на 500 посадкових місць", - зауважив він.
    "Власники закладу без дозволу Київводоканалу підключили ресторан до каналізації, накривши каналізаційний люк, обслуговуючий будинок, літнім майданчиком", - додав архітектор.
    Мешканці будинку писали скарги та звернення з проханням перевірити ресторан у всілякі інстанції - починаючи від столичної мерії і закінчуючи особистим зверненням до президента України Віктору Януковичу. Та відповідь одна й та сама: "Йдуть перевірки".
    До речі, Свєтлаков і його партнер знову перенесли офіційне відкриття ресторану, яке планувалося спочатку на червень, потім на липень, а тепер вже на вересень.

     

    http://expres.ua/

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.