• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В деле похищенных киевских монахинь открываются все новые подробности

    Опубликовано: 2013-07-04 01:34:17

    У детективній справі про зниклих черниць - нові подробиці.

    За інформацією видання, що під час викрадення 52-річну ігуменю Калісфенію і її помічницю Катерину тримали в підвалі три дні прив'язаними до стільців, а дістатися їм допомогли 100 гривень, які постраждалим дали робітники.

    Головна версія того, що сталося, така: оголошена нині в розшук Наталія Панько нібито обіцяла забезпеченим людям машини зі знижкою. Нібито представляючись послушницею монастиря, "козиряючи" своїми церковними зв'язками, вона розповідала товстосумам, що церква звільняється від податку при розмитнені авто, і вона може влаштувати їм купівлю "Лексусів" з 20-30-відсотковою знижкою.

    "Можливо, вона кілька разів виконувала обіцянки і продавала клієнтам машини, щоб заробити довіру, доплачуючи різницю зі своєї кишені. А потім нібито кидала знайомих багатіїв, які звернулися до неї за їхніми рекомендаціями", - припускають втаємничі люди.

    За різними даними, на елітні іномарки підозрювана зібрала до 15-20 млн доларів, потім нібито сказала, що гроші віддала настоятельці Покровського монастиря Києва, а та, мовляв, не віддає ні автомобілі, ні мільйони.

    Картину викрадення відтворив публіцист Дмитро Скворцов, який посилається на зв'язки в церковних колах і в правоохоронних органах.

    "Увечері 14 червня на території Лаври ззаду під'їхали дві машини. З командою: "Не рухатися, СБУ України!", - їм натягнули на обличчя апостольники (суцільні довгі хустки черниць з вирізом для обличчя) і заштовхали у машини. Замотали скотчем руки й рот і кинули на підлогу", - розповів він.

    По приїзді на місце призначення полонянок кинули у різні приміщення підвалу приватного будинку. Чоловік, який з'явився, звернувся із запитанням до матушки: "Де мої гроші? Мені сказали, у тебе мої гроші". У першу ніч на запитання матушки: "Які гроші?" - він навіть не відповідав, про яку суму йдеться. Лише потім повідомив про 15 млн доларів. Усі три доби черниць тримали сидячими на стільцях із зав'язаними очима. Катерині не давали спати. Як тільки вона засинала, її розштовхували.

    "Черниці запевняли його, що не знають, про що йде мова. На третю добу їх вивезли в лісосмугу, наказали лягти на землю обличчям і чекати. Черниці деякий час покірно пролежали на траві, і тільки, коли вже не могли терпіти мурашиних укусів, зубами розірвали скотч, яким їх зв'язали і вирвалися на волю. Набрели на будівельний вагончик, робітники дали їм 100 грн, за які вони і дісталися до монастиря. Можливо, викрадачі зрозуміли, що у черниць немає цих грошей, а можливо, злякалися галасу, який здійняли ЗМІ", - зазначив Скворцов.

    Міліція затримала поки що тільки одного підозрюваного у справі - Сергія Бута, брата екс-народного депутата Юрія Бута. Його адвокат запевняє, що підзахисний невинний.

    "У нього є залізне алібі: у той момент він перебував у зовсім іншому місці. До того ж монашки не впізнали його як свого викрадача", - розповів адвокат підозрюваного Євген Грушовець.

    Підозрюваний перебуває у слідчому ізоляторі. Особистий секретар предстоятеля УПЦ МП архієпископ Олександр Драбинко проходить у справі як свідок. Головна підозрювана - Наталія Панько - зараз у бігах і оголошена у всеукраїнський розшук, а от на сайті Інтерполу поки що орієнтування на неї немає, хоч не виключено, що дама виїхала за кордон.

    Нагадаємо, черниці зникли 14 червня і загадково повернулися у монастир 17-го. Коментарів журналістам вони не дають.

     

    http://intv.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.