• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Якобы «модные» каштаны на Крещатике по 5 тыс грн каждый оказались самыми обычными

    Опубликовано: 2013-05-09 07:03:04

    Висаджені на головній вулиці Києва дорогі елітні каштани зацвіли як звичайні і недорогі. Замість яскраво рожевого білим.

    Саджанці купували у Італії по 5 тисяч гривень за штуку. Це приблизно вдесятеро більше, ніж коштує звичайний кінський каштан.

    Дорожнечу пояснювали тим, що спеціальний м'ясо-червоний сорт стійкий до мінуючої молі, яка поїла майже всі символи Києва.

    Місто витратило понад мільйон 400 тисяч гривень.

    Зеленбудівці вже попросили науковців з‘ясувати – це стрес для рослин, чи таки сорт не той. А в  бот саду імені Гришка  «Фактам» заявили -  на Хрещатику посадили не елітні, а звичайні дерева.

    «Квіти нехарактерного кольору, вони не червоні, досить світлі. І ми маємо з’ясувати, чим це викликано. Чи це несприятливі фактори, стрес, який пережили саджанці, чи це пов’язано із неякісним садівним матеріалом. Задля цього ми звертаємось до науковців, фахівців за роз’ясненнями. А також до  постачальників садивного матеріалу», - каже заступник начальника «Зеленбуду» Шевченківського району Києва Сергій Круть.

    «Який би не був стрес, генетична програма є і вона має дати, щоб рослини були з червоними квітами. Пару місяців, з’явиться гірко каштанова мінуючи міль і ми побачимо чи буде вона їсти чи не буде», - каже завідувач відділом дендрології і паркознавства ботанічного саду імені Гришка Юрій Клименко.

     

    http://paralleli.if.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.