• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Результати українсько-російських переговорів з питання співробітництва у ПЕК

    Опубликовано: 2005-08-23 13:45:00

    Як повідомлялося, 22 серпня у  Москві відбулися українсько-російські переговори з питань співробітництва у паливноенергетичній сфері. Делегації на переговорах очолювали Міністр палива та енергетики України Плачков І.В. і Міністр промисловості та енергетики Російської Федерації Хрістенко В.Б..

    До переговорів також були залучені представники нафтових, газових та енергетичних компаній  обох країн.

    Головним питанням переговорів було укладання щорічних Протоколів до двосторонніх міжурядових угод, що регулюють взаємовідносини сторін у сфері енергетики.

    Сторони надали загальну позитивну оцінку стану співробітництва в галузі ПЕК. Водночас була підкреслена наявність значного потенціалу для його розвитку.

    Головна увага під час переговорів була приділена узгодженню положень Протоколу на 2006 рік до Угоди Між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації щодо забезпечення транзиту російського природного газу територією України від 04.10.01. Обговорювалися також питання транспортування територією України російської нафти та співробітництва в електроенергетичному секторі.

    Міністри погодилися щодо продовження обговорення через механізм трьох робочих груп (газові питання, нафта та електроенергетика). Зазначені групи до 10 вересня підготують пропозиції щодо компромісних рішень із неузгоджених на сьогодні питань.

    У контексті нафтогазового сектору йтиметься про забезпечення необхідних обсягів транспортування російської нафти територією України, у т.ч за маршрутом  Броди-Одеса, а також про умови транзиту російського природного газу територією України та його поставок  до України. Російська сторона підтвердила готовність забезпечення поставок газу в обсягах, необхідних для забезпечення балансу України. Умови таких поставок, а також умови транзиту на довгострокову перспективу сторони продовжуватимуть обговорювати.

    Обидві сторони погодилися щодо якнайшвидшого погодження міжурядового Протоколу.

    В електроенергетичній сфері відповідна група сконцентрує свою діяльність на експорті української електричної енергії до Росії та інших країн СНД, а також на спільному експорті до третіх країн.

    Сторони також обговорили стан та перспективи спільного „газового консорціуму” у контексті проведення зборів засновників, які плануються провести 7 вересня поточного року. Міністри підтвердили обопільне розуміння того, що успішна реалізація інвестиційної фази проекту є індикатором наявності спільних стратегічних інтересів та можливості побудови довгострокового взаємовигідного співробітництва в сфері транспортування газу

    Наступна зустріч делегацій має відбутися у першій половині вересня.

    Міністерство палива та енергетики України

    Прес-служба

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.