• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Летом киевлянам будет дорого отдыхать

    Опубликовано: 2013-03-05 22:56:33

    Якщо будинок або готель передбачається звести на землях природно-заповідного фонду, замовнику проекту доведеться заплатити вже 12%. Разом із тим для власників гаражів ставки підвищаться з 1,5 до 3%, а для власників баз відпочинку і пансіонатів – з 3,5 до 4,5%.

     

    З 1 січня 2014 року набуде чинності нова методика розрахунку за оренду землі, затвердити яку планується нинішньої весни. Документ призведе до істотного зростання орендних ставок. Наприклад, для будівельників багатоповерхових житлових будинків вони піднімуться утричі – з 1 до 3% від нормативної вартості земельної ділянки.

    Якщо будинок або готель передбачається звести на землях природно-заповідного фонду, замовнику проекту доведеться заплатити вже 12%. Разом із тим для власників гаражів ставки підвищаться з 1,5 до 3%, а для власників баз відпочинку і пансіонатів – з 3,5 до 4,5%.

    Для торговців же, які нині перераховують до бюджету 3,5% від нормативної вартості наділу, ставки оренди вирішили диференціювати: за ділянки площею до 100 кв. м їм доведеться перерахувати у скарбницю 3,5%, від 100 до 500 кв. м – 5%, понад 500 кв. м – 8%.

    Як заявили в управлінні з питань земельних, водних відносин та містобудування Севастопольської міськради, затвердження нової методики дозволить викорінити наявну несправедливість.

    «Наразі дрібні та середні підприємці, площа магазинів яких становить трохи більше 100 кв. м, фактично прирівняні до великих торгових мереж супермаркетів, тобто використовують при розрахунках вартості оренди землі однакову ставку», – зазначили в міськраді.

    Новації торкнуться абсолютно всіх категорій орендарів, що прописано в укладених між містом і підприємцями договорах найму землі.

    Як зазначають експерти, в результаті майбутнього підвищення розцінок пожертвувати рентабельністю доведеться лише забудовникам, які зводять будинки економ-класу для потреб міста. Разом із тим забудовники, які зводять елітні будинки в рекреаційних зонах, просто перекладуть збільшені витрати на плечі потенційних клієнтів.

    У місцевому союзі підприємців зазначили, що так само вчинять і власники магазинів, баз відпочинку та інших закладів: у сезон вони піднімуть розцінки, що дозволить компенсувати збільшені витрати.

     

    http://kiev-forum.org/

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.