• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Львовщине школьникам негде справлять нужду

    Опубликовано: 2013-03-03 07:04:50

    «Львівська область відрізняється від інших областей тим, що в нас найбільша мережа шкіл – 1 424 школи і водночас дуже велика кількість початкових шкіл 1, 2-го ступенів – невеличких нетипових приміщень», - окреслив ситуацію начальник Головного управління освіти і науки, молоді та спорту Львівської ОДА Михайло Брегін і додав:

    «На сьогоднішній день стоїть питання по 365 школах. Це маленькі, початкові школи, де може бути 10 і більше учнів, бо, як правило, більші школи з більшою кількістю учнів забезпечені туалетами. Йдеться про невеличкі школи у сільській місцевості. Сумарна ціна вирішення цього питання – 30 мільйонів гривень.

     

    Зараз у нас проходять слухання з даного питання, ми вже третій рік контролюємо цю ситуацію і закладаємо кошти відповідно для створення відповідних санітарно-гігієнічних умов. Минулого року – це було 1,5 мільйона гривень, цього року – 3 мільйони. Така програма завдань стоїть перед районами і міськими райадміністраціями.

    Тобто, за рахунок скооперованих коштів місцевого бюджету та спонсорських коштів протягом року ми маємо вирішити це питання».

    За словами Михайла Брегіна, питання із облаштуванням шкільних вбиралень насправді є дуже складним: «Ми прикидали, зараз лише уточнюємо, щоб повністю вирішити проблему, треба кошти в сумі близько 30 мільйонів гривень».
    Також начальник Головного управління освіти і науки у Львівській області наголосив, що для кожної школи необхідний індивідуальних підхід, адже школа має мати приміщення і можливості для каналізування, підведення води.

    «Хтось використовував приміщення школи, хтось робив прибудови – треба вибрати найбільш раціональний спосіб, а не завжди є можливість побачити, як люди виконують каналізування, підведення води. Ось на цих слуханнях подивимось, в кого є конкретні напрацювання і рекомендуватимемо їх іншим».
    Михайло Брегін також запевнив, що ніякі стягнення з батьків проводитись не будуть.

    «Примусові стягнення з батьків ніколи не передбачаються. Ми оголосили конкурс мікропроектів, а в проект треба внести відповідні кошти. І я розумію, що зібрати кошти з сільської місцевості дуже складно, тому дуже гарне рішення було прийняте, що батьки долучаться до виконання якихось робіт, а оформиться все, як польовий внесок. Скажімо, по мікропроекту можна виграти 50 тисяч, а цього достатньо, щоб облаштувати добрі санітарно-гігієнічні умови», - зазначив Михайло Брегін.

    Нагадаємо, днями Міністр освіти і науки Дмитро Табачник наголосив, що лише чотири області обладнали сільські вбиральні всередині навчальних закладів, а також зазначив, що проблема з їх облаштуванням – у відсутності коштів. При цьому Табачник додав, що «теплі туалети – справа місцевої влади».

     

    По материалам http://news.lvivport.com

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.