• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В АУБ відбулася нарада з питань переказу грошових коштів фізичними особами

    Опубликовано: 2005-07-22 15:23:00

    В Асоціації українських банків відбулася нарада з питань переказу грошових коштів фізичними особами (у першу чергу трудовими мігрантами) в Україну із-за кордону. На нараді обговорювалися поточні можливості та перспективи вітчизняної банківської системи щодо організації здійснення українськими трудовими мігрантами без відкриття банківського рахунку за кордоном легальних та безпечних переказів сім’ям в Україну, а також механізми інформування їх про це.

    У нараді брали участь представники НБУ, МЗС, АУБ та групи провідних вітчизняних банків, які є не лише операторами (агентами) власних та міжнародних систем грошових переказів фізичних осіб, а й мають розгалужену мережу філій та відділень в Україні.

    Хоч з 01.04.2005 після втручання АМКУ (на звернення НБУ та АУБ) компанія Вестерн Юніон (обіймає майже 95% ринку легальних переказів в Україну) знизила тарифи на грошові перекази з Іспанії, Італії та Португалії у середньому у 3 рази (незадовго перед цим були також знижені тарифи на перекази з Росії), але тарифи все ще “кусаються”. У той же час деякі українські банки вже надають послуги переказу коштів в Україну без відкриття банківського рахунку через свою кореспондентську мережу за кордоном. При цьому мережа пунктів обслуговування у деяких країнах, зокрема, в Італії є достатньо розгалуженою.

    Представник МЗС висловив зацікавленість у подальшій співпраці з АУБ та банками щодо інформування трудових мігрантів за кордоном про можливості вітчизняних банків у здійсненні через кореспондентські банківські установи за кордоном легальних та безпечних переказів в Україну за прийнятними розцінками.

    Робота триває.

    Управління банківських технологій
    Асоціації українських банків

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.