• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За І півріччя промислове виробництво в Україні виросло на 5%

    Опубликовано: 2005-07-21 18:10:00

    За перше півріччя поточного року відбулося певне уповільнення темпів росту промислового виробництва. За січень-червень 2005 року приріст склав 5%. Про це заявив заступник міністра промислової політики Віктор Баранчук на прес-конференції, повідомляє «proUA».

     

    Баранчук наголосив, що Мінпромполітики не задоволене таким показником. За його словами, існує декілька причин уповільнення темпів росту промислового виробництва. Зокрема – залежність України від експортної та імпортної частки, залежність від цінової політики та цінової кон’юнктури на світових ринках. За словами Баранчука, диспропорція в сировинному факторі та нестабільність кредитної політики також призвели до уповільнення темпів росту промислового виробництва.

     

    Баранчук повідомив, що за час роботи нової команди в міністерстві промислової політики, були ліквідовані 36 державних підприємств, які належали до юрисдикції міністерства. Крім того, на деяких стратегічних підприємствах відбулися кадрові зміни, зокрема було звільнено 28 керівників. Баранчук зазначив, що у міністерстві працює спеціальна державна комісія, яка перевіряє виконання директорами своїх контрактів.

     

    За підсумками роботи у першому півріччі 2005 року виробництво основних видів продукції підприємств металургійного комплексу за виключенням виробництва сталі чорних металів, коксу відповідає показникам першого півріччя 2004 року (98,2%). Експорт металопродукції за звітний період у натуральному виразі зменшився порівняно за аналогічний період 2004 року на 3, 2%, хоча у грошовому вимірі збільшився на 31,7%, зазначив Баранчук. За його словами, це пов’язано із наявністю кризових явищ на світовому ринку.

     

    Темпи росту в авіаційній промисловості за перше півріччя 2005 року склали 93,8% порівняно з відповідним періодом минулого року, зазначив Баранчук. При цьому він наголосив, що Мінпромполітики готувалося до більшого спаду в авіапромисловості.

     

    Він також повідомив, що результати роботи КРУ по Харківському авіазаводу невтішні.

    ИА Гаряча Лінія

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.