• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Робота Державної прикордонної служби України за півроку

    Опубликовано: 2005-07-21 15:20:00

    Протидія контрабанді

    За 6 місяців співробітники Державної прикордонної служби України запобігли перевезенню контрабанди майже на 5,3 мільйона гривень та затримали товарів на загальну суму більш як 83,2 мільйона гривень. Цей показник на 48% більший за аналогічний у минулому році. Найбільш популярними у контрабандистів залишалися м’ясопродукти та пально-мастильні матеріали, їх затримали більш як 436 з половиною тонн та понад 275 з половиною тонн відповідно. Горілчаних виробів, що затримали на кордоні за спробу їх незаконного перевезення – більш як 23 тисячі літрів, цигарок – майже 780 тисяч пачок. Не втрачали популярності й різноманітні фрукти та овочі, їх за 6 місяців затримали понад 860 тонн. Крім того, за цей час прикордонники не допустили незаконного переміщення 76 ікон та майже 780 інших предметів антикваріату.

     Наркотики

    Близько 150 кілограмів наркотичних речовин затримали за півроку співробітники Державної прикордонної служби України. В основному прикордонники виявляли так звані легкі наркотичні засоби: макову соломку – 62,4 кілограма, коноплі – 18,4 кілограма, марихуану – 32,5 кілограма, гашиш – 22 кілограма. Важкі ж наркотики затримувалися значно рідше. Кокаїну та героїну за перше півріччя цього року затримали усього лише 0,013 та 0,04 грама відповідно. Опію за 6 місяців затримали більш як 5 з половиною кілограмів. Цей показник за 1 раз “обскакав” громадянин Угорщини, якого затримали в липні в пункті пропуску “Лужанка”, що на Закарпатті – у бампері його автомобіля правоохоронці знайшли 16 кілограмів екстракту опію.

    Крім наркотичних засобів за цей час на державному кордоні затримали чимало препаратів психотропної дії. Так, у таблетках їх перевозили більш як 9,3 тисячі штук та понад 3,2 кілограма в іншому вигляді.

     Зброя та боєприпаси

    Кількість зброї, що її затримали на державному кордоні за половину цього року, в порівнянні з минулорічними показниками зросла на 27%. Цьогоріч прикордонники виявили 303 одиниці зброї, більшість якої – пневматична, газова чи холодна. Порушники з вогнепальною та мисливської зброєю траплялися рідше. Вогнепальної зброї за півріччя назбиралося 25 одиниць, стільки ж і мисливської. У той же час, прикордонники виявили та вилучили понад 47 тисяч боєприпасів, що незаконно перевозились через кордон. Сюди входять 2200 набоїв до вогнепальної зброї та 3 гранати.

     Морська охорона

     Час несення служби у морі плавзасобами Морської охорони Державної прикордонної служби України в цьому році зріс на 13% і за 6 місяців у сумі становить 644 доби. За цей період моряки-прикордонники  пройшли більш як 20 з половиною тисяч миль. За півроку вони проконтролювали понад 14,3 тисячі суден, доглянули 1675 суден. У результаті своєї служби співробітники Морської охорони затримали 171 плавзасіб, що в 1,6 рази більше, ніж у минулому році, капітанам 43 суден було винесено попередження.

    Протидія незаконній міграції

     Понад 7650 порушників державного кордону України затримали за 6 місяців цього року співробітники Державної прикордонної служби. Більшість із них – громадяни України та країн СНД. Так, серед порушників нарахували понад 1660 українців, майже 1600 молдаван, 705 росіян, 275 грузинів, більш як 200 білорусів. Усього громадян країн СНД (не рахуючи українців) – майже 3 тисячі осіб. Друге місце за постачанням незаконних мігрантів в Україну посідає Азія – з цього континенту за півроку українські прикордонники затримали майже 1 тисячу осіб. Серед них: близько 400 громадян Китаю, 215 в’єтнамців, 170 індусів. З країн Західної Європи наші прикордонники затримали 21 особу і 20 осіб з африканського континенту, трапилися їм і 3 особи з Північної Америки. Крім того, за цей час прикордонники затримали майже півсотні осіб без громадянства. Порушників, які підпадають під категорію “незаконні мігранти”, за 6 місяців цього року затримали майже 1900 осіб. Більшість із них невдало намагалося прошмигнути через кордон на україно-словацькій, україно-польській та україно-російській ділянках. У ті ж півроку співробітники Державної прикордонної служби видворили з країни близько 3 тисяч іноземців. Цей показник зріс у півтора рази порівняно з минулорічним.

    Прес-служба Державної прикордонної служби України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.