• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німецько-українське двостороннє економічне співробітництво робить важливий внесок у стабілізацію та демократизацію в Україні

    Опубликовано: 2005-07-05 12:28:40
    Підписана в Києві міжурядова двостороння угода з фінансового та технічного співробітництва на 2005 рік між Україною та Німеччиною. Згідно з двосторонньою угодою передбачається, що протягом 2005 року Німеччина надасть Україні 25 млн. євро, із них – 15 млн. євро у вигляді гранту, решта 10 млн. євро – у вигляді позики під 0,75 % річних терміном на 40 років (10 років із них – пільговий період). Загалом же передбачається, що 20 млн. євро будуть спрямовані на виконання програм фінансового співробітництва, 5 млн. євро – на програми технічного співробітництва.

    ”Україна є важливим партнером Німеччини, її розвиток у напрямку демократії, правової держави та ринкової економіки має важливе значення для стабільності, безпеки та процвітання Європи”, підкреслив глава німецької делегації, керівник Реферату Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Федеративної Республіки Німеччини д-р Лео Кройц.

    За словами заступника Міністра економіки України Володимира Ігнащенка, рівень двосторонніх відносин між Україною та Німеччиною може слугувати прикладом взаємовигідного співробітництва, а Угода про надання технічної та фінансової допомоги – важливим елементом стабілізації та демократизації України.

    Згідно з міжурядовою угодою прийнято рішення про виділення коштів з пріоритетних напрямків „Економічна реформа та розбудова ринкової економіки”, „Соціальна інфраструктура”. У всіх сферах першочерговим завданнями є боротьба з бідністю і допомога вразливим верствам населення.

    Так, у рамках Фінансового співробітництва досягнуто домовленості щодо проектів: „Підтримка малих та середніх підприємств”, „Сприяння розвитку соціальної інфраструктури”, створення „Фонду досліджень та фахівців”.

    У рамках Технічної співпраці сторонами було погоджено здійснення проектів: „Реформа державного управління – підтримка щодо децентралізації та супроводження структур ринкової економіки”, „Реформа організаційної структури Міністерства фінансів України”, „Реформа системи охорони здоров'я з центром уваги на профілактиці ВІЛ/СНІД”, створення „Фонду досліджень та фахівців”.

    Довідка: Двостороннє фінансове і технічне співробітництво між Німеччиною та Україною розпочалось у 2002 році. Сума попередніх асигнувань становить 20 млн євро. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.