• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДК «Газ України» уклала угоди на постачання газу у міжопалювальний період з 2/3 підприємств ТКЕ

    Опубликовано: 2005-04-26 12:29:50
    ДК «Газ України» уклала договори на постачання природного газу для забезпечення населення, бюджетних установ і організацій гарячою водою у міжопалювальний період з 68% підприємств комунальної теплоенергетики. Керівниками підприємств теплокомуненерго-боржників надано погоджені з місцевими органами самоврядування графіки погашення заборгованості за спожитий газ, де вказано конкретні джерела й механізми здійснення проплат, а також гарантії їх дотримання, забезпечення поточних розрахунків за газ. Зволікання решти підприємств ТКЕ з наданням ДК «Газ України» гарантій погашення заборгованості, а також графіків, що містять конкретні дані про джерела й механізми здійснення проплат, ставить під сумнів спроможність і бажання керівників цих підприємств забезпечити споживачів гарячою водою до початку нового опалювального сезону.

    З початку поточного року підприємства ТКЕ спожили 4,2 млрд. куб. м. природного газу вартістю 989 млн. грн. Загальна сума розрахунків за спожитий протягом поточного року природний газ становить 670 млн. грн., або 68%. Протягом опалювального сезону 2004-2005 років підприємствами ТКЕ було спожито 6,8 млрд. куб. м. природного газу й оплачено 68% його вартості. При цьому заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики перед Компанією з початку поточного року сягає 319 млн. грн., а за опалювальний сезон 2004-2005 років – 494 млн. грн.

    Рівень розрахунків підприємств ТКЕ Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Луганської та деяких інших областей за спожитий протягом опалювального сезону 2004-2005 років газ не перевищив 66%. До найбільших боржників належать, зокрема, такі енергоємні підприємства комунальної теплоенергетики, як ДП «Криворізька теплоцентраль», КП «Криворіжтепломережа», ОП «Донецьктепломережа», ДОКП «Донецьктеплокомуненерго», КП «Макіївтепломережа», КП «Ужгородтеплоенерго», ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», Запорізький концерн «Міські теплові мережі», ДП «Кіровоградтепло», КП «Сєвєродонцьктеплокомуненерго», СП «Лисичанськтепломережа», ЛМКП «Львівтеплоенерго», ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», ОКВПТГ «Лубни-теплоенерго», ВО «Хмельницькі теплові мережі», ДКПТМ «Черкаситепло-комуненерго» тощо.

    ДК «Газ України» здійснює щоденний моніторинг стану реалізації газу та розрахунків за нього та надає відповідну інформацію керівництву обласних державних адміністрацій та місцевих органів самоврядування. Компанія звертає увагу на те, що відповідно до укладених договорів, а також на виконання урядових рішень постачання природного газу споживачам здійснюється лише за умови стовідсоткової поточної оплати та погашення заборгованості. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.