• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 02.12.2005р.

    Опубликовано: 2005-12-02 14:16:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 02.12.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2412 заяв про злочини. Вжитими заходами 1160 (48,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 54 пограбування, 10 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 7 осіб. У правопорушників вилучено 2 пістолети, 2 обрізи мисливських рушниць, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 99 набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 125 осіб. У них вилучено 12,5 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1277 осіб.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 38 осіб.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 110 дорожньо-транспортних пригод, у яких 15 осіб загинули та 114 травмовані.
     
    Упродовж минулої доби порушено 90 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.
     
    У селищі Межовій Дніпропетровської області на території свого домогосподарства в резервуарі для питної води знайдено мертвим з травмою голови 50-річного безробітного господаря. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину затримано 28-річного безробітного місцевого жителя, який заподіяв господарю смертельні тілесні ушкодження під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв, а труп вкинув до згаданого резервуару.
     
    У місті Кураховому Донецької області у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 68-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 34-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який увечері 9 листопада убив господарку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.
     
    У місті Макіївці Донецької області 22 квітня ц.р. у своєму будинку було знайдено мертвими з рубаними ранами голови 66-річну пенсіонерку та її 54-річного брата. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що уночі 21 квітня потерпілих убив сокирою 27-річний безробітний, раніше судимий місцевий житель під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин. Також встановлено, що згаданого убивцю за кілька місяців (25 червня)  зарізав 21-річний безробітний місцевий житель у своїй квартирі під час сварки після спільного розпивання спиртних напоїв. Молодика затримано.
     
    У місті Вільнянську Запорізької області у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 73-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 29-річного безробітного місцевого жителя, який уночі 23 листопада з метою пограбування ввірвався до будинку потерпілої й заподіяв господарці смертельні тілесні ушкодження.
     
    У Львові проведено комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на розкриття вбивства 39-річного чоловіка, тіло якого з травмою голови було знайдено в під’їзді житлового будинку. За підозрою в скоєнні цього злочину затримано 32-річного безробітного жителя обласного центру. Попередньо встановлено, що він удень 2 листопада в зазначеному під’їзді під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв потерпілому смертельні тілесні ушкодження.
     
    У місті Лозовій Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 45-річного чоловіка без певного місця проживання та роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 15 листопада в квартирі 56-річного місцевого жителя під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв господарю смертельні тілесні ушкодження.
     
    У Чернівцях в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 40-річну безробітну місцеву жительку, яка вночі 30 листопада в квартирі свого 43-річного співмешканця під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, задушила господаря, а тіло винесла до під’їзду будинку.
     
    У Дніпропетровську на платформі залізничного вокзалу невідомий заподіяв ножове поранення живота 27-річному жителю селища Первомайського, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали 28-річного громадянина Росії, який зарізав потерпілого під час раптово виниклої сварки.
     
    У Чернігові працівники міліції викрили місцевих чотирьох жителів віком від 24 до 55 років, які 28 серпня ц.р. під приводом працевлаштування вивезли до Москви 21-річну жительку обласного центру та продали сутенерам з метою сексуальної експлуатації. Крім цього встановлено, що вони з аналогічною метою намагалися вивезти до Росії ще двох чернівчанок 23 та 21 років. Трьох зловмисників затримано. Розшук співучасниці злочину триває.
     
    У селі Кам’яній Ярузі Харківської області затримано 37-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено два пістолети, саморобну гвинтівку та 20 набоїв до різної зброї.
     
    У Шевченківському районі Києва затримано 21-річного місцевого жителя, у якого вилучено 0,5 грамів героїну.
     
    Посадовці поліклініки та райдержадміністрації налагодили
    спільний „бізнес”
     
    На Волині викрито завідуючого поліклінічним відділенням однієї з районних лікарень, водночас – голови лікувально-консультативної комісії. Він протягом липня-листопада цього року отримав від 12 жителів району грошові кошти на загальну суму понад 1,3 тис. гривень та продукти харчування за сприяння в отриманні груп інвалідності або в її продовженні. Крім того встановлено, що протягом року правопорушник, діючи в змові з посадовцем райдержадміністрації, за його вказівкою затверджував медичні рецепти на отримання психотропних речовин, які надалі привласнював та використовував у власній медичній практиці. Порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.369, ч.2 ст.190, ч.1 ст.364 та ч.1. ст.319 КК України – давання хабара, шахрайство, зловживання владою або службовим становищем та незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин.
     
    Посадовці наживалися на „турботі” про вагітних жінок
     
    У Запорізькій області викрито посадовців Енергодарської міської виконавчої дирекції Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування по тимчасовій утраті працездатності та працівників Кам’янка-Дніпровської районної лікарні Запорізької області. Вони протягом 2004-2005 років, за попередньою змовою з керівниками суб’єктів підприємницької діяльності міста Енергодара та Кам’янка-Дніпровського району, займалися розкраданням грошових коштів фонду шляхом фіктивного працевлаштування вагітних жінок та відшкодування їм неіснуючих витрат, нібито пов’язаних з їх тимчасовою втратою працездатності по вагітності. Таким чином із зазначеного фонду на рахунки суб’єктів підприємницької діяльності було перераховано понад 300 тис. грн бюджетних коштів, які в подальшому розподілялись між правопорушниками та привласнювались. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
     
    Контакти: 254-75-24, 254-15-94, факс 254-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.