• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінтрансзв’язку, Державіаслужба та авіакомпанія „Аеросвіт” підписали Меморандум про врегулювання спірних питань

    Опубликовано: 2005-12-07 11:35:00
    5 грудня ц.р. було підписано Меморандум про врегулювання між Міністерством транспорту та зв’язку України, Державною службою з нагляду за забезпеченням безпеки авіації та ЗАТ „Авіакомпанія „Аеросвіт”.
    Основною метою цього документу є остаточне врегулювання всіх існуючих суперечок стосовно прав Аеросвіту та його дочірньої компанії – ЗАТ “Аеросвіт-Термінал” на майно і земельні ділянки, які межують із землями аеропорту „Бориспіль”. Це сприятиме якнайшвидшому створенню на його базі конкурентоспроможного Хабу. При цьому, кожна сторона керуватиметься визнанням необхідності, насамперед, розширення і модернізації аеропорту шляхом будівництва, як нового термінального комплексу за кошти кредиту, наданого Урядом Японії, так і термінального комплексу „Аеросвіту”.
    Меморандум було підписано в присутності представників Мінфіну, Мінекономіки, Мінюсту, Державного управління справами, Київської обласної державної адміністрації.
    Як зазначено в меморандумі, термінальний комплекс „Аеросвіту” є складовою частиною Міжнародного аеропорту “Бориспіль”. Таким чином термінал „Аеросвіту” і державний термінал, який зводитиметься за кошти Японського кредиту, утворять єдиний технологічний об’єкт. Один з поверхів аеропорту обслуговуватиме пасажирів, які прилітають, другий – пасажирів, які відлітають, а третій буде багажним відділенням. Надсучасна інформаційна система допомагатиме проходженню пасажирів по терміналах та відправленню багажу. Аеропорт буде зручним з точки зору логістики, а також матиме привабливий дизайн та панорамний огляд злітно-посадкової смуги з вікон терміналів.
    Проектна максимальна пропускна спроможність термінального комплексу „Аеросвіту” – до 3,5 млн. пасажирів на рік, або 2 тис. пасажирів на годину, державного терміналу – 2,5 тис. пасажирів на годину. Будівництво терміналу „Аеросвіту” дозволить вже у 2006-2007 роках створити до 3 тисяч нових висококваліфікованих і високооплачуваних робочих місць, а бюджети і соціальні фонди всіх рівнів протягом 2006-2015 років додатково отримають від його будівництва та експлуатації 480 млн. грн.
    Протягом двох тижнів сторони зобов’язалися зробити все необхідне для того, щоб жодних претензій одне до одної у них не залишилося і можна було рухатися далі і розбудовувати аеропорт “Бориспіль” в один з найпотужніших транзитних аеропортів в Європі.
    Авіакомпанія „Аеросвіт”, крім того, зобов’язалася після врегулювання всіх суперечок придбати протягом 3 років 10 нових літаків АН-148 та сприяти залученню коштів для фінансування будівництва нового терміналу “Міждержавних стосунків”.
    Нагадаємо, досі були певні затримки з початком будівництва нових терміналів головних повітряних воріт України саме через різні погляди сторін на питання землевідведення та залучення інвестицій для цих робіт. Тепер всі розбіжності врегульовано, а в аеропорту „Бориспіль”, як це визначено державною політикою в сфері розвитку авіаційних перевезень, зовсім скоро буде створено міжнародний вузловий транзитний аеропорт (Хаб), який дозволить успішно використовувати транзитне розташування України на Європейсько-Азіатському кордоні і підвищити міжнародний авторитет України в галузі авіаперевезень. Це також сприятиме активному розвитку вітчизняних авіаперевізників та авіаційної інфраструктури.
    Прес-служба Мінтрансзв’язку e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.