• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 09.12.2005р.

    Опубликовано: 2005-12-09 12:06:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 09.12.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2606 заяв про злочини. Вжитими заходами 1398 (53,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 90 пограбувань, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грамів вибухівки та 199 набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 172 осіб. У них вилучено 32,4 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2455 осіб.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 47 осіб.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 116 дорожньо-транспортних пригод, у яких 19 осіб загинули та 132 травмовані.
     
    Упродовж минулої доби порушено 56 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.
     
    У Донецьку в своєму будинку було знайдено мертвою з ушкодженнями внутрішніх органів 61-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано сина потерпілої, 34-річного безробітного. Попередньо встановлено, що він увечері 3 грудня убив матір в її будинку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.
     
    У Подільському районі Києва у своїй квартирі було знайдено мертвою з ознаками удушення 57-річну жінку. Вжитими заходами правоохоронці затримали 17-річного киянина, який, за попередніми даними, увечері 4 грудня в задушив потерпілу в її квартирі й викрав телевізор, мобільний телефон та 60 гривень.
     
    У селищі Новодар’ївка Луганської області в одній з квартир знайдено мертвими з ножовими пораненнями 53-річну господарку та 48-річну місцеву жительку. За підозрою в скоєнні вбивства затримано 32-річного безробітного односельчанина потерпілих. Попередньо встановлено, що він увечері 7 грудня убив ножем потерпілих під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.
     
    На околиці селища Петрівка Луганської області в лісосмузі було знайдено мертвим з травмою голови 36-річного чоловіка – приватного таксиста, який з 28 листопада розшукувався як безвісти зниклий. Вжитими заходами затримано трьох місцевих жителів віком 16-17 років, учнів ліцею, які ввечері 26 листопада вбили таксиста в його автомобілі, труп викинули в лісосмузі й заволоділи машиною та мобільним телефоном. Викрадене вилучено.
     
    У місті Глухові Сумської області проведено комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на розкриття вбивства чоловіка, тіло якого 20 листопада вилучили з річки. Він виявився 38-річною особою без певного місця проживання і роботи, раніше судимий. За підозрою в скоєнні цього злочину затримано 54-річного безробітного місцевого жителя, який у своєму будинку під час сварки після спільного розпивання спиртних напоїв заподіяв потерпілому тілесні ушкодження, а труп виніс до річки.
     
    У місті Носівка Чернігівської області працівники міліціїзатримали чотирьох місцевих жителів віком 14 – 17 років (усі - учні середньої школи, двоє з них рідні брати, один – раніше судимий). Попередньо встановлено, що вони ввечері 12 листопада на вулиці міста, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських спонукань заподіяли 51-річному чоловіку тілесні ушкодження, від яких він невдовзі помер у лікарні.
     
    „Бізнес-юстиція” районного масштабу
     
    В АР Крим порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), відносно посадовців відділу Державної виконавчої служби одного з міськрайонних управлінь юстиції. Вони в порушення Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” протягом періоду дії мораторію на задоволення вимог кредиторів передали до Кримської філії спеціалізованого державного підприємства “Укрспецюст” для проведення торгів цілісний виробничий комплекс відкритого акціонерного товариства (хлібоприймальне підприємство) загальною вартістю 6,2 млн. гривень. У подальшому під час проведення торгів згаданий комплекс був проданий за заниженою вартістю одному з комерційних банків. У результаті цього було завдано збитки кредиторам на суму 1,6 млн. гривень.
     
    Авіакомпанія «пролетіла» на 2,5 мільйони гривень
     
    На Дніпропетровщині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем – відносно посадовців однієї з авіакомпаній. Вони в 1995 році уклали з одним із акціонерних банків договір про надання кредиту на суму 3 млн. доларів США на придбання у російського підприємства літака «ЯК-42Д» вартістю 600 тис. доларів США з подальшим дообладнанням його кіпрською компанією. При цьому дообладнання літака здійснено не було, а на рахунок зазначеної кіпрської компанії було безпідставно перераховано 2,4 млн. гривень, чим було завдано збитки авіакомпанії на зазначену суму.
     
    У Запорізькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (одержання хабара), відносно співробітника Запорізького міськуправління внутрішніх справ, який вимагав та отримав від місцевої жительки 300 доларів США за непритягнення її до кримінальної відповідальності за заняття проституцією.
     
    На Київщині обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем – відносно трьох співробітників Броварського міськвідділу міліції. Вони звинувачуються в тому, що у жовтні ц.р. в приміщенні вказаного міськвідділу заподіяли тілесні ушкодження 25-річному безробітному місцевому жителю.
     
    Контакти: 254-75-24, 254-15-94, факс 254-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.