• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 11.12.2005р.

    Опубликовано: 2005-12-12 12:31:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 11.12.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1974 заяви про злочини. Вжитими заходами 981 (49,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 59 пограбувань, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 9 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 149 набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 127 осіб. У них вилучено 16,7 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1214 осіб.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 особи.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 115 дорожньо-транспортних пригод, у яких 16 осіб загинули та 124 травмовані.
     
    Упродовж минулої доби порушено 41 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості.
     
    У місті Єнакієвому Донецької області на вулиці було знайдено мертвою з травмою голови невідому жінку. Нею виявилася 46-річна місцева жителька, викладач технікуму. Вжити заходами правоохоронці затримали 20-річного місцевого безробітного, який уранці 3 грудня з хуліганських спонукань заподіяв потерпілій смертельні тілесні ушкодження.
     
    У селі Лучці Тростянецького району Сумської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 24-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 7 грудня в місті Тростянці згаданої області з метою крадіжки зайшов до будинку 78-річної пенсіонерки, але був застигнутий господаркою і заподіяв їй смертельні тілесні ушкодження.
     
    У Дніпровському районі Києва затримано 24-річного місцевого жителя, у якого вилучено револьвер іноземного виробництва, 4 набої до нього, 10 грамів кокаїну, 50 грамів амфетаміну та 99 таблеток “екстазі”.
     
    У Шевченківському районі Києва затримано 23-річного місцевого жителя, у якого вилучено 93 таблетки “екстазі”.
     
    У Харкові затримано 29-річного місцевого безробітного, за місцем проживання якого вилучено 320 таблеток сильнодіючого лікарського засобу “Трамадол”.
     
    У Запорізькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем – відносно посадовців Енергодарської міської виконавчої дирекції Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасовій втрати працездатності та Кам\'янсько-Дніпровської районної лікарні. Вони протягом 2004 – 2005 років, за попередньою змовою з приватними підприємцями області, відшкодовували останнім неіснуючі витрати, пов’язані начебто з виплатами фіктивно оформленим на роботу жінкам у зв’язку з тимчасовою втратою ними працездатності по вагітності. За попередніми підрахунками сума завданих збитків державі складає понад 500 тис. гривень.
     
    На Сумщині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України – шахрайство з фінансовими ресурсами – відносно двох посадовців товариства з обмеженою відповідальністю, які у вересні 2002 року шляхом надання неправдивої інформації про наявність заставного майна незаконно отримали в банку кредит у сумі 600 тис. гривень.
     
    У Луганській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.364 КК України – зловживання владою або службовим становищем – відносно посадовців Лутугинського МРЕВ при УДАІ УМВС України з згаданій області. Вони звинувачуються в тому, що протягом 2004 – 2005 років незаконно зареєстрували 8 автомашин.
     
    Контакти: 254-75-24, 254-15-94, факс 254-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.