• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 23.12.2005р.

    Опубликовано: 2005-12-23 14:17:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 23.12.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 173   заяви про злочини. Вжитими заходами 1 047  (48,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів - 15 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 40 пограбувань, 12 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 3 обрізи мисливських рушниць, 1 одиницю саморобної вогнепальної зброї, 100 набоїв та 400 грамів вибухівки.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 72 особи. У них вилучено більше 15 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 344 особи.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 осіб.
     
    Упродовж минулої доби порушено 74 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 31 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 93 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 14 осіб загинуло та 102 - травмовано.
     
    У місті Чернівцях  результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 46-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 19 грудня під час сварки, яка виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом з власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив 31-річного чоловіка у його власному будинку.
     
    На Дніпропетровщині затримано 14- та 15-річного місцевих жителів, учнів загальноосвітньої школи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 20 грудня на території місцевої лікарні під час сварки побили 10-річного місцевого жителя, задушивши його та вкинули до вигрібної ями.
     
    У Шаргородському районі Вінницької області біля залізничної станції було знайдено мертвим з ножовими пораненнями грудей 45-річного раніше судимого жителя м.Кривий Ріг. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох чоловіків та жінку (усі віком 21-22 роки, без постійного місця роботи), які скоїли це вбивство  з хуліганських спонукань.
     
    В Із’яславському районі Хмельницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 68-річного пенсіонера, який увечері 20 грудня в своєму будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив свого сусіда-однолітка.
     
    В місті Умані Черкаської області  у своєму будинку знайдено мертвою з травмою голови 77-річну пенсіонерку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він під час сварки, яка виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв господарці будинку смертельні тілесні ушкодження.
     
    Міліція прибула раніше, ніж зловмисники виломили двері
     
    У місті Червонограді Львівської області до міліції звернулася 37-річна місцева жителька, яка повідомила, що п’ятеро невідомих вибивають двері та намагаються проникнути до її квартири. Працівники міліції на місці події затримали трьох правопорушників, усі - раніше судимі місцеві жителі. Під час огляду місця події вилучено пістолет ТТ, 8 набоїв до нього та дві маски. Вживаються заходи щодо встановлення й затримання співучасників злочину.
     
    Дівчину повернули з сексуального рабства
     
    У місті Кіровограді в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 22-річного раніше судимого місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він в березні цього року, під приводом працевлаштування, вивіз до Республіки Сербії 23-річну жительку обласного центру й продав її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.
     
    У місті Фастові Київської області на залізничному вокзалі затримано 34-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 400 грамів вибухівки.
     
    У місті Києві в приміщенні вокзалу Київ-Пасажирський затримано двох братів – 21- та 25-річного громадян Киргизької Республіки, у яких вилучено 7 кг марихуани та 12 мл сильнодіючого лікарського засобу “Трамадол”.
     
    У результаті афери під Києвом „прихватизували” майже 60 гектарів землі
     
    На Київщині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство), відносно посадових осіб однієї з громадських організацій. Вони протягом 2003-2004 років за винагороду в розмірі 30-50 грн отримали у 129 жителів міста Луганська та області копії паспортів та ідентифікаційних кодів, використали їх для оформлення договорів дострокової оренди землі загальною площею 59,9 га в одному з районів Київської області. У подальшому правопорушники отримали державні акти на право власності на земельні ділянки й на підставі підроблених доручень перепродали їх п’ятьом жителям міста Києва. Таким чином державі завдано збитки на загальну суму 6,7 млн гривень.
     
    В Автономній Республіці Крим порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість), відносно економіста філії одного з акціонерних комерційних банків. Вона в 2003 році, не перевіривши інформацію про наявність заставного майна у місцевої жительки, незаконно надала останній кредит на суму 231 тис. гривень.
     
    Контакти: 254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.