• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Легалізація лобізму

    Опубликовано: 2005-12-23 17:14:00
    Сьогодні, 23 грудня, відбувся „круглий стіл” на тему «Легалізація лобістської діяльності в Україні: світовий досвід та українська перспектива». Це вже третій „круглий стіл” в Україні з цієї теми, організований Науковим товариством «Гуманітарна Колегія», повідомляє "Гал-інфо".
    Такі заходи раніше вже відбувалися в Києві та Харкові. «Ми намагаємося привернути увагу громадськості до проблеми легалізації лобізму, оскільки наразі це явище існує нелегально, і суспільство асоціює його з корупцією. Насправді ж лобізм це альтернатива корупції – відкритий, конкурентний спосіб «проштовхування» законів», – зазначив голова Наукового товариства «Гуманітарна Колегія» Максим Розумний.
    Лобізм в Україні існує з 1997 року, і сьогодні, на думку експертів, це явище є дуже популярним у стінах Верховної Ради України. Лобіюють переважно бізнес-інтереси окремих підприємців чи галузевих корпорацій, але оскільки відбувається це приховано, то результатом стає корупція та політична безвідповідальність Верховної Ради. У легалізації лобізму, на думку учасника „круглого столу” кореспондента інтернет-ресурсу «Депутат» Юрія Сиротюка, зацікавлені насамперед представники бізнесу, для яких відпаде потреба самим іти до Верховної Ради. Натомість ухвалення закону про лобістську діяльність невигідне сьогоднішнім «тіньовим» лобістам, які звикли працювати в нерегульованих умовах.

    УРА-Інформ. Львів

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.