• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 25.12.2005р.

    Опубликовано: 2005-12-26 11:13:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 25.12.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1872 заяви про злочини. Вжитими заходами 990 (52,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 86 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 329 набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 104 осіб. У них вилучено 32,5 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1285 осіб.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 осіб.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 107 дорожньо-транспортних пригод, у яких 19 осіб загинули та 125 травмовані.
     
    Упродовж минулої доби порушено 33 кримінальних справи за злочинами економічної спрямованості.
     
    У селі Стрепетовому АР Крим після гасіння пожежі в будинку 65-річного безробітного було знайдено мертвого господаря. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок отруєння чадним газом. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 27-річного безробітного місцевого жителя, який увечері 22 грудня в будинку потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв тілесні ушкодження господарю й з метою приховування злочину підпалив будинок.
     
    У місті Кіровському Донецької області у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 43-річного господаря. Вжитими заходами затримано 69-річного місцевого раніше судимого безробітного, який увечері 23 грудня убив потерпілого в його квартирі під час сварки після спільного розпивання спиртних напоїв.
     
    У Печерському районі міста Києва працівники міліції затримали 20-річного жителя міста Сміла Черкаської області. Попередньо встановлено, що він уночі 1жовтня ц.р. на вулиці міста разом з невстановленою особою відібрав у 29-річного киянина два мобільні телефони. Також доведено їх причетність до скоєння ще чотирьох аналогічних злочинів. Вживаються заходи щодо встановлення й затримання співучасника злочину.
     
    У селищі Роздольному АР Крим затримано 21-річного місцевого жителя, у якого вилучено 3 кг марихуани.
     
    Перетворив гараж у склад для зберігання наркотичних речовин
     
    У місті Кривому Розі Дніпропетровської області затримано 31-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, з гаража якого вилучено 1,9 тис. таблеток лікарського препарату “Димедрол”, 7 тис. мілілітрів ацетильованого опію, 10 кг макової соломки та 1 кг марихуани.
     
    У Солом’янському районі Києва на вулиці затримано 26-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 100 таблеток “екстазі”.
     
    „Розпродаж” обладнання молокозаводу обернувся кримінальною справою
     
    На Київщині викрито посадовців закритого акціонерного товариства, які в листопаді цього року під час проведення процедури банкрутства вказаного товариства, в порушення Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, без інвентаризації та оцінки майна здійснили відчуження приватному підприємцю промислового обладнання для виробництва молочних продуктів за заниженою вартістю. Внаслідок цього зазначеному товариству завдано збитків на суму понад 170 тис. гривень. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем.
     
    На незаконному перевезенні пасажирів заробили майже 3 млн. гривень
     
    На Тернопільщині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 202 КК України – порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю – відносно посадовців відкритого акціонерного товариства. Вони протягом 2002-2003 років без відповідної ліцензії здійснювали надання послуг по перевезенню пасажирів та вантажів незаконно отримали прибуток на загальну суму 2,9 млн. гривень.
     
    У місті Білій Церкві Київської області працівниками управління внутрішньої безпеки викрито інспектора відділення ДАІ Білоцерківського міськвідділу внутрішніх справ. Він вимагав та отримав від місцевого жителя 1 тис. гривень хабара за непритягнення його до адміністративної відповідальності за скоєння дорожньо-транспортної пригоди.Міською прокуратурою відносно хабарника порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України.
     
    Контакти: 254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.