• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 26.12.2005р.

    Опубликовано: 2005-12-26 12:22:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 26.12.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1345 заяв про злочини. Вжитими заходами 655 (48,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 31 пограбування, 1 факт незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 8 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 3 обрізи мисливських рушниць, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грамів вибухівки та 147 набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 59 осіб. У них вилучено 19,6 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 886 осіб.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 осіб.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 86 дорожньо-транспортних пригод, у яких 17 осіб загинули та 117 травмовані.
     
    Упродовж минулого тижня порушено 339 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.
     
    У селі Благодатівці Херсонської області у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 45-річного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 42-річного безробітного брата потерпілого, який увечері 19 грудня під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв йому смертельні тілесні ушкодження.
     
    У селі Крехові Львівської області затримано 52-річного жителя міста Львова, пенсіонера Збройних сил України, у багажнику автомобіля якого виявлено з травмою голови труп жителя Пустомитівського району зазначеної області (інші дані встановлюються). Попередньо встановлено, що він убив потерпілого минулого вечора на території новобудови своєї доньки під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв, після чого, з метою приховування злочину, намагався вивезти труп до лісу.
     
    Літні люди й надалі залишаються найбільш вразливими для злочинців
    У місті Євпаторії АР Крим у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей 66-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано квартиронаймачів потерпілої – двох місцевих жителів, чоловіка та жінку віком 23 та 25 років, обоє без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони вранці 24 грудня ножем вбили господарку під час сварки, що виникла з приводу оплати за квартиру.
     
    В місті Одесі в одному з будинків було знайдено мертвою з вогнепальним пораненням 58-річну господарку та в непритомному стані з аналогічним пораненням - її 60-річну знайому. Вжитими заходами затримано двох місцевих жителів віком 25 та 29 років, обидва без постійного місця роботи, останній – раніше судимий. Встановлено, що вони вдень 18 грудня увірвалися до згаданого будинку, пострілами із пістолета іноземного виробництва вбили господарку, поранили її гостю й викрали мобільний телефон. Зброю вилучено.
     
    У селі Смотриках Полтавської області на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим з травмою голови 79-річного пенсіонера. За підозрою в скоєнні злочину затримано 29-річного безробітного, раніше судимого жителя Херсонської області, який удень 18 грудня увірвався до домогосподарства потерпілого, заподіяв господарю смертельні тілесні ушкодження й викрав 115 гривень.
     
    У селищі Єрках Катеринопільського району Черкаської області правоохоронці затримали 34-річного місцевого жителя, який увечері 21 грудня в районному центрі в домоволодінні 64-річної пенсіонерки вбив господарку ножем під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.
     
    У Запорізькій області поблизусела Райнівкапід час полювання житель міста Мелітополь зазначеної області, 70-річний пенсіонер, мимовільним пострілом з зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв вогнепальне дробове поранення ноги 56-річному жителю цього ж міста (госпіталізовано). Зброю вилучено.
     
    У селі Хотовиці Тернопільської області затримано 38-річну жінку без постійного місця роботи, за місцем проживання якої вилучено 12,5 кг макової соломки.
     
    „Скромний” менеджер приватного підприємства привласнив майже
    800 тисяч гривень
     
    На Полтавщині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем – відносно менеджера приватного підприємства. Він з метою заволодіння грошовими коштами товариства з обмеженою відповідальністю шляхом обману та зловживання довірою уклав договір на поставку зазначеному товариству 60 автомобілів, отримав на рахунок згаданого приватного підприємства 794,4 тис. гривень, після чого перевів їх у готівку й привласнив.
     
    Заради „ближнього” віддали в банківську заставу власне приміщення
     
    На Хмельниччині порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 та ч.2 ст.366 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами та службове підроблення), відносно посадовців закритого акціонерного товариства. Вони у 2003 році з метою отримання кредитів приватним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю без погодження із загальними зборами акціонерів поручилися перед Хмельницькою філією одного з банків за вклади зазначених підприємств й передали в заставу приміщення, що належить закритому акціонерному товариству (розташоване в обласному центрі), чим завдали товариству збитків на суму 2,3 млн. гривень.
     
    Контакти: 254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.