• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повідомлення про оприлюднення проекту наказу ДПА України

    Опубликовано: 2005-12-28 10:46:00

    Повідомлення

    про оприлюднення проекту наказу ДПА України

    „Про затвердження змін до Порядку видачі, обліку, відстрочення та оплати (погашення) векселя (письмового зобов’язання), що видається суб’єктом підприємницької діяльності при здійсненні операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах, затвердженого наказом ДПА України від 25.02.2005 №83”

    Проект наказу ДПА України „Про затвердження змін до Порядку видачі, обліку, відстрочення та оплати (погашення) векселя (письмового зобов’язання), що видається суб’єктом підприємницької діяльності при здійсненні операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах, затвердженого наказом ДПА України від 25.02.2005 №83” підготовлено у зв’язку із набранням чинності Закону України від 25 березня 2005 року №2505-ІV „Про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2005 рік” та деяких інших законодавчих актів України”.

    Основною метою підготовки проекту зазначеного регуляторного акту є приведення Порядку видачі, обліку, відстрочення та оплати (погашення) векселя (письмового зобов’язання), що видається суб’єктом підприємницької діяльності при здійсненні операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах у відповідність до діючої редакції Закону України „Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах”.

    Зокрема, передбачається внести зміни до термінів, що використовуються у даному Порядку. Термін „вексель” матиме значення простого векселя або простого авальованого векселя, яке вводиться у зв’язку із запровадженням механізму авалювання векселів, виданих у сплату  ввізного (вивізного) мита, податків і зборів, що справляються  під час ввезення (вивезення) давальницької сировини на митну територію (з митної території) України.

    Також визначено дії векселедержателя у разі непогашення векселедавцем простого авальованого векселя у визначений строк та зобов’язання банку, що надав вексельне поручительство. Векселедержатель може опротестувати такий вексель в неплатежі згідно із законодавством і протягом одного робочого дня з моменту опротестування звернутися до банку, який здійснив аваль векселя, з вимогою про його оплату. Банк зобов’язаний не пізніше операційного дня, що настає за днем звернення векселедержателя, переказати йому зазначену у векселі суму.

    Проект наказу ДПА України „Про затвердження змін до Порядку видачі, обліку, відстрочення та оплати (погашення) векселя (письмового зобов’язання), що видається суб’єктом підприємницької діяльності при здійсненні операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах, затвердженого наказом ДПА України від 25.02.2005 №83” та аналіз його регуляторного впливу розміщено на веб-сайті Державної податкової адміністрації України (www.sta.gov.ua) в розділі „Проекти нормативно - правових актів” та на сайті регуляторних актів, створеному Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.rp.org.ua).

    Пропозиції та зауваження до зазначеного проекту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються упродовж 1 місяця з дати його оприлюднення  на адресу розробника: поштову – 04655 МСП, м. Київ-53, Львівська пл.8, ДПА України, Департамент  контролю за фінансовими установами  та операціями у сфері ЗЕД,  і електронну –  vgoverdovskaya@sta.gov.ua.

    Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 та електронну – business-rada@kmu.gov.ua та на адресу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва: поштову – 01011, м. Київ, Арсенальна, 9/11 й електронну – press@dkrp.gov.ua.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.