• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 29.12.2005р.

    Опубликовано: 2005-12-29 12:05:00

    Міністерство внутрішніх справ України

    Департамент зв’язків з громадськістю

    ПРЕС-РЕЛІЗ

    про найбільш резонансні злочини та події

    на 29.12.2005 р.

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2223 заяви про злочини. Вжитими заходами 1092 (49,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 99 пограбувань, 1 факт незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, 3 обрізи мисливських рушниць, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 600 грамів вибухівки та 569 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 103 особи. У них вилучено 19,8 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1498 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 38 осіб.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 112 дорожньо-транспортних пригод, у яких 21 особа загинула та 130 - травмовано.

    Упродовж минулої доби порушено 76 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.

    У Святошинському районі Києва в приміщенні оздоровчого комплексу приватного підприємства було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей власника цього закладу. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 43-річного безробітного киянина, який разом з 27-річним місцевим жителем під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем потерпілого. Вживаються заходи щодо розшуку співучасника злочину.

    Народили, задушили, закопали...

    У селі Калинівці Миколаївської області правоохоронці затримали подружжя місцевих жителів віком 43 та 53 років, обоє без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони в 2001 році та у вересні цього року у своєму будинку задушили своїх новонароджених дітей, після чого закопали їх трупи на подвір’ї власного домогосподарства. Тіла дітей знайдено.

    У Полтаві проведено комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на розкриття вбивства чоловіка, тіло якого з ножовим пораненням шиї було знайдено на вулиці 25 грудня. Потерпілим виявився 25-річний безробітний місцевий житель. За підозрою в скоєнні цього злочину затримано 23-річного жителя обласного центру. Попередньо встановлено, що він убив чоловіка під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

    У місті Донецьку працівники міліції затримали 34-річного безробітного жителя Макіївки, який намагався вивезти до Туреччини з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації двох місцевих жительок віком 18 та 25 років.

    У місті Антрацит Луганської області затримано 52-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 300 грамів вибухівки.

    У селі Василівка Дніпропетровської області затримано 33-річного раніше судимого безробітного, за місцем проживання якого вилучено 10 кг макової соломки.

    Міліція виявила нові факти „прихватизації” земель на Київщині

    На Київщині викрито посадовців головного управління земельних ресурсів обласної державної адміністрації. Вони, в порушення вимог Закону України “Про державну експертизу землевпорядної документації”, безоплатно передали земельні ділянки однієї з сільрад загальною площею 61,7 га в приватну власність громадянам. Таким чином державі завдано збитків на суму 14,3 млн. гривень.Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем.

    У Дніпродзержинську працівниками управління внутрішньої безпеки та прокуратури затримано оперуповноваженого карного розшуку одного з райвідділів внутрішніх справ. Він вимагав і отримав від місцевого жителя 1 тис. гривень за непритягнення його до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання наркотичних засобів. За даним фактом прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 368 КК України – одержання хабара.

    Контакти: 254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua

    http://mvsinfo.gov.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.