• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Москві затримано 14 учасників злочинного угруповання „Немсадзе”

    Опубликовано: 2006-02-01 14:24:00

    Київ. 31 січня 2006 року. 27 січня цього року працівники карного розшуку МВС України і МВС Російської Федерації у ході масштабної спеціальної операції на території Москви та її околиць затримали 14 учасників організованої злочинної групи, очолюваної сумнозвісним Немсадзе. Починаючи з 1992 року, ця група скоїла низку замовних вбивств на території східних регіонів України, зокрема, в Донецькій області. Про це сьогодні повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України – начальник кримінального блоку міліції Володимир Євдокимов.

    27 січня цього року працівники карного розшуку МВС України і МВС Російської Федерації у ході масштабної спеціальної операції на території Москви та її околиць затримали 14 учасників організованої злочинної групи, очолюваної сумнозвісним Немсадзе. Починаючи з 1992 року, ця група скоїла низку замовних вбивств на території східних регіонів України, зокрема, в Донецькій області. Про це сьогодні повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України – начальник кримінального блоку міліції Володимир Євдокимов.

    Семеро із затриманих, мешканці Донецька, перебували у міжнародному розшуку. На території Росії зловмисники мешкали у квартирах, що були орендовані на ім’я інших осіб. У одного із затриманих вилучено підроблений закордонний паспорт громадянина України. На сьогодні, завдяки взаємодії з правоохоронними органами Російської Федерації, доведена причетність зловмисників до скоєння 19 злочинів із застосуванням вогнепальної зброї і вибухових речовин. Їхніми жертвами стали понад 50 осіб. Саме тіла потерпілих з цього числа, як раніше повідомлялося, і було виявлено у покинутих шахтах Донеччини.

    До Генеральної прокуратури і МВС Російської Федерації вже направлено відповідні документи і невдовзі слід очікувати на екстрадицію злочинців до України. Як вже повідомляли ЗМІ, раніше працівники міліції затримали вісьмох учасників зухвалого злочинного формування Немсадзе, що спеціалізувалося на вбивствах бізнесменів та конкурентів-злочинців. До речі, до його складу входили один майстер та два кандидати у майстри спорту з боксу. Заходи щодо розшуку та затримання лідера ОЗГ, а також інших його спільників тривають. За попередньою інформацією вони переховуються на території Росії.

    За словами Володимира Євдокимова, нині згідно з дорученням міністра Юрія Луценка, готується лист-подяка на адресу міністра внутрішніх справ Російської Федерації, а також – наказ МВС України щодо заохочення російських та українських правоохоронців, які брали участь у затриманні небезпечних злочинців.

    ДОВІДКОВО: Злочинне угруповання “Немсадзе” знешкодили торік працівники Департаменту карного розшуку МВС України та Управління карного розшуку УМВСУ в Донецькій області.

    Злочинне угруповання “Немсадзе” знешкодили торік працівники Департаменту карного розшуку МВС України та Управління карного розшуку УМВСУ в Донецькій області.

    У справі проведено більше як 200 санкціонованих обшуків, у результаті яких вилучена бухгалтерська документація, інші речовинні докази, а також велика кількість вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухівки.

    Так, торік у вересні у одного зі членів ОЗГ вилучено 25 гранат, пістолет "ТТ", пістолет "ПМ" і понад 100 патронів до них. В іншого члена ОЗГ вилучено 2 револьвери "Наган", пістолет "Маузер", пістолет "ТТ", 7 гранат, 5 автоматів Калашникова, 6 гранат до підствольного гранатомету до автомату Калашникова, 3 гранатомети, 2 електродетонатори, понад 3,5 тис. патронів різного калібру.

    Торік у жовтні у одного зі членів банди вилучений автомат Калашникова АСК-74В, пістолет-кулемет саморобного виробництва із глушителем, два пістолети виробництва Угорщини (один із глушителем) і понад 100 патронів різного калібру.

    У листопаді 2005 р. у злочинного зв\'язку ОЗГ вилучено 4 гранати РГД-5.

    16 грудня 2006 р. у члена ОЗГ вилучено 3 гранатомети, 6 гранат, 2 автомати, пістолет-кулемет, 2 пістолети, більше 100 патронів до нарізної зброї.

    Організоване злочинне угруповання “Немсадзе” відрізнялося особливою зухвалістю, жорстокістю скоєння злочинів. ОЗГ спеціалізувалася на "замовлених" убивствах, розбійних нападах, вимаганнях, контролювала ринки металу, паливно-мастильних матеріалів, виготовлення фальсифікованої лікерогорілчаної продукції, ігорний бізнес.

    Угруповання розділилося на дві частини: одна займалася скоєнням злочинів загальнокримінального характеру, а інша контролювала фінансово-економічну діяльність різних комерційних структур, у тому числі створених безпосередньо угрупованням. Також в ОЗГ утворилися корумповані зв\'язки серед держслужбовців різного рангу, у тому числі й у правоохоронних органах.

    В 1990-2002 рр. члени ОЗГ скоїли серію зухвалих резонансних убивств "на замовлення" на ґрунті розподілу кримінальних сфер впливу із застосуванням вогнепальної зброї, у тому числі автоматичної й вибухових речовин на території Донецького, інших регіонів України й країн СНД.

    "ДЗГ МВС України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.