• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Ужгородській митниці вилучено майже 23 тисячі доларів США

    Опубликовано: 2006-02-02 14:22:00

    Громадянин Словаччини прямував через митний пост „Ужгород” до України на власному автомобілі марки „Ніссан” у приватних справах. При проходженні митного контролю по „червоному коридору” чоловік вказав у митній декларації, що має при собі лише 400 доларів США. Оскільки гість не зміг приховати хвилювання і відверто нервував, митники вирішили провести особистий огляд. У його кишені виявилося 2900 американських доларів. А в портфелі, який лежав на задньому сидінні іномарки, митники знайшли ще 20 тисяч доларів США.

    Громадяни (резиденти і нерезиденти), які перетинають митний кордон України, повинні знати, що згідно з Постановою НБУ № 283, вони мають право ввезти на територію України без спеціальних дозвільних документів НБУ та за умови письмового декларування 15 тисяч доларів США.

    За зазначених обставин громадянин Словаччини, письмово задекларувавши в митній декларації (МД-4) 400 доларів США, цю ж суму й отримав, решту ж валюти – майже 23 тисячі американських доларів – митники вилучили і склали протокол про порушення митних правил . Подальшу долю затриманих грошей вирішить суд.

    Майже одночасно з цим затриманням незаконне переміщення іноземної валюти, яка не була задекларована громадянами, було виявлено і припинено працівниками Амвросіївської митниці на м/п „Іловайськ” - 4 750 доларів США (23 987 грн.) і Ягодинської митниці на „Ягодин” – 3 000 американських доларів (15 150 грн.)

    В обох випадках складено протокол про порушення митних правил.

    "ДМСУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.