• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віктор Ющенко зустрівся зі спортсменами та тренерами збірної України, які поїдуть на Олімпіаду до Туріна

    Опубликовано: 2006-02-03 17:09:00

    Президент України Віктор Ющенко зустрівся зі спортсменами та тренерами олімпійської збірної України, які представлятимуть нашу державу на ХХ зимових Олімпійських іграх у Туріні (Італія).

    У зустрічі також взяли участь перший заступник Глави Секретаріату Президента України Іван Васюник, міністр України у справах сім\'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

    Глава держави відзначив надзвичайну важливість Олімпійських ігор як змагань для міжнародної спільноти, в основі яких лежить не просто фізична боротьба, але й реалізація та відстоювання найвищих людських цінностей.

    «Я думаю, що людство сьогодні дивиться на Олімпійські ігри не тільки через призму спорту, змагання. Думаю, ми всі є свідками того, як спорт консолідує світ, змінює його, гуртує націю», – сказав Президент.

    Звертаючись до спортсменів, В. Ющенко підкреслив, що Україна покладає на них важливу та «супервідповідальну місію» – представляти незалежну державу «з віковічними традиціями», доводити, що ми маємо талановитих спортсменів, які можуть брати найвищі планки у змаганнях, та професійних тренерів, здатних їх виховати.

    Президент побажав олімпійцям успіхів і перемог на Олімпіаді в Туріні та повернення в Україну обов’язково «зі щитом».

    «За вашими змаганнями, вашими зусиллями будуть спостерігати десятки мільйонів українців – вони будуть за вас молитися. Я просив би, щоб у вашому серці завжди була велика пам\'ять про Україну, заради якої ви все це робите. Бажаю реалізації всіх ваших спортивних можливостей, перемоги та одвічних віри, любові й надії», – сказав В. Ющенко.

    У ході розмови Президент поцікавився умовами підготовки спортсменів до Олімпіади, розпитав їх про нагальні проблеми спортивної галузі, порушивши зокрема тему функціонування спортивних баз. У цьому контексті він зазначив, що протягом останніх трьох років відбулися серйозні зміни на краще умов та матеріально-технічного оснащення бази олімпійської підготовки «Тисовець». Президент підкреслив, що ця робота, а також питання зі створення нових спортивних баз у майбутньому має продовжуватися.

    С. Бубка поінформував Главу держави, що загалом проблем із підготовкою спортсменів до нинішньої Олімпіади не було і запевнив, що всі вони налаштовані на перемогу. Сьогодні о 18.00 на майдані Незалежності в Києві відбудуться офіційні проводи нашої збірної до Італії. За словами президента НОКу, переважна частина команди вже перебуває в Туріні, де безпосередньо на місці готується до змагань.

    В. Ющенко повідомив, що сьогодні підписав Указ про створення Національної Ради з питань фізичної культури і спорту як консультативно-дорадчого органу при Президентові України та затвердження його персонального складу. Згідно з документом, нову структуру очолив Глава держави, а до її складу увійшов ряд спортивних та державних діячів – зокрема Віталій Кличко, Сергій Бубка, Іван Васюник, В’ячеслав Кириленко, Юрій Павленко, Володимир Бринзак, Олександр Волков. Президент запропонував провести перше засідання Нацради після Олімпіади. На його думку, новостворений орган має розробити план діяльності для розвитку спортивної сфери на 2006 рік і працювати над конкретними цільовими програмами. «Переконаний, що 2006 рік може бути роком започаткування ключових спортивних програм», – сказав Глава держави.

    Наприкінці зустрічі Віктору Ющенку та його дружині пані Катерині Ющенко подарували комплекти спортивної форми українських олімпійців. На прохання спортсменів Президент підписав прапор НОКу, який буде з ними на Олімпіаді у Туріні, словами «Успіху! Україна вас любить і вами гордиться! Перемоги!».

    "Офіційне представництво"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.