• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Іван Стойко: Гуманітарно-соціальна політика - один із пріоритетів держави

    Опубликовано: 2006-02-03 17:39:00

    Голова Тернопільської облдержадміністрації Іван Стойко провів робочу нараду щодо поліпшення медичного забезпечення кожного села та жителя району.

    У коментарі для журналістів про підсумки цієї наради Іван Стойко зазначив:

    “Сільські амбулаторії та фельшерсько-акушерські пункти нині потребують пошуку засобів, які могли б поліпшити їхню роботу. Зокрема, їм необхідне краще оснащення, щоб, коли ми говоримо про розвиток сімейної медицини, сімейні лікарі мали бодай найнеобхідніший інструментарій”.

    В Україні започатковано програму Президента і уряду, спрямовану на оздоровлення нації. Адже маємо не тільки спад народжуваності, а й зменшення середнього віку життя. Тому слід подбати, щоб в людей, які виходять на пенсію, було належне медичне обслуговування, щоб вони могли ще довго і якісно жити, щоб українців щороку ставало більше, а не навпаки, як це було до сих пір.

    Керівництво держави нині робить своїм пріоритетом гуманітарну та соціальну політику. Я думаю, що це правильні кроки, тому що держава тільки тоді буде мати добре майбутнє, коли в ній буде розвиватися не лише економіка, а й медицина, освіта, наука. Дотепер в Україні про ці речі на державному рівні належно не дбали. А ми повинні пам’ятати, що економіка залежить саме від соціально-гуманітарної політики, від культури нації, її традицій.

    “Якщо Україна піде таким шляхом, нас чекатиме справді добротне життя, про яке ми всі мріємо. І тоді, я впевнений, що до 2050 року українців буде не 30 мільйонів, як дехто прогнозує, а 70 –80 мільйонів”, – сказав Іван Стойко у коментарі для журналістів щодо робочої наради, яку він провів у Підволочиській центральній районній лікарні.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.