• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Порушені антидемпінгові розслідування, спрямовані на захист вітчизняних товаровиробників

    Опубликовано: 2006-02-06 15:10:00

    31 січня 2006 року у Міністерстві економіки відбулось засідання нового складу Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25.01.2006 № 50.

    На засіданні Комісії, відповідно до законів України „Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту”, „Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну”, які регулюють механізми захисту вітчизняних товаровиробників від демпінгового та масованого імпорту, розглядались звіти Мінекономіки та заяви українських виробників, а саме: ВАТ „Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат” щодо поставок в Україну залізорудного концентрату з Російської Федерації, ВАТ „Сілур” і ВАТ „Стальканат” щодо поставок в Україну сталевих тросів та канатів без покриття з Російської Федерації та АТ „Харківський підшипниковий завод” щодо поставок в Україну підшипників незалежно від країни походження та експорту.

    За результатами розгляду зазначених матеріалів Міжвідомчою комісією були прийняті рішення про порушення двох антидемпінгових розслідувань та одного спеціального розслідування.

    Довідково:

    Вартість імпорту в Україну вказаних товарів у 2005р. складала більше 100 млн. дол. США.

    Разом з цим, Комісією прийнято рішення про порушення проміжного перегляду антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну сірників з Російської Федерації, на підставі звернення ДП „Рівненська сірникова фабрика” та збільшення річної квоти з 3 до 5 млн. м2 для РУП „Могільовенерго”, у рамках застосування остаточних антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну ДВП походженням з Республіки Білорусь.

    Слід зазначити, що за 2005 рік Комісією було порушено одне спеціальне та два антидемпінгові розслідування.

    Довідково:

    § спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну натрій карбокситметилцелюлози (клей) незалежно від країни походження та експорту;

    § антидемпінгові розслідування щодо імпорту в Україну: ламп розжарювання електричних з Китайської Народної Республіки, Республіки Білорусь; плит деревноволокнистих (ДВП) походженням з Російської Федерації.

    У 2005 році вартість імпорту в Україну вказаних товарів складала 7 млн. дол.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.