• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДПА України розробила проект постанови Кабінету Міністрів України

    Опубликовано: 2006-02-16 12:39:00

    Повідомлення

    про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України

    „Про затвердження порядку взаємодії органів державної податкової служби з Державним комітетом України по земельних ресурсах та Фондом державного майна України щодо плати за землю”

    ДПА України розробила проект постанови Кабінету Міністрів України

    „Про затвердження порядку взаємодії органів державної податкової служби з Державним комітетом України по земельних ресурсах та Фондом державного майна України щодо плати за землю”.

    Дія проекту стосуватиметься суб’єктів господарювання, які сплачують земельний податок та орендну плату за земельні ділянки державної або комунальної власності, а також суб’єктів господарювання, які здають в оренду земельні ділянки або орендують такі земельні ділянки.

    Передбачається затвердити Порядок взаємодії органів державної податкової служби України з Державним комітетом України по земельних ресурсах то Фондом державного майна України щодо інформування ними органів ДПС про невиконання вимог земельного законодавства власниками землі та землекористувачами, про укладання угод під час продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, про продаж будівель, споруд (їх частин), а також майна, що перебуває у загальнодержавній власності у процесі його приватизації, включаючи майно ліквідованих підприємств і об’єктів незавершеного будівництва та іншої інформації, необхідної для здійснення оперативного контролю за обчисленням земельного податку або орендної плати за землі державної та комунальної власності.

    Інформація Державним комітетом України по земельних ресурсах та Фондом державного майна України надаватиметься на рівнях: Республіканського комітету по земельних ресурсах в АР Крим, обласних Головних управлінь по земельних ресурсах, в тому числі міст Києва та Севастополя (обласний рівень) та районних відділів по земельних ресурсах (районний рівень), а також регіональних відділень і представництв Фонду держмайна України по взаємодії з Державною податковою адміністрацією України на рівнях: ДПА в АР Крим, областях, міст Києва та Севастополя -(обласний рівень) та районних державних податкових інспекцій (районний рівень).

    Затвердження постанови дозволить виявити факти укладання угод із порушенням встановленого законом порядку купівлі-продажу земельних ділянок, укладання угод з порушенням земельного законодавства, самовільного зайняття земельних ділянок, невиконання вимог щодо використання земель за цільовим призначенням.

    Це дасть можливість органам державної податкової служби забезпечити здійснення оперативного контролю за обчисленням та сплатою платниками земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності. Що сприятиме запобіганню ухилення від оподаткування та втрат місцевих бюджетів.

    Проект Кабінету Міністрів України „Про затвердження порядку взаємодії органів державної податкової служби з Державним комітетом України по земельних ресурсах та Фондом державного майна України щодо плати за землю” та аналіз впливу цього регуляторного акта розміщено на веб-сайті Державної податкової адміністрації України (www.sta.gov.ua) в розділі „Проекти нормативно – правових актів” та на сайті регуляторних актів, створеному Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.rp.org.ua).

    Пропозиції та зауваження до зазначеного проекту Кабінету Міністрів України від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються впродовж 1 місяця з дати оприлюднення проекту на адресу розробника: поштову – 04655 МСП, м. Київ-53, Львівська пл., 8, ДПА України, Департамент податку на прибуток та інших податків і зборів (обов’язкових платежів), електронну – opetrichenko@sta.gov.ua.

    Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 й електронну – business-rada@kmu.gov.ua та на адресу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва: поштову – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11 й електронну – press@dkrp.gov.ua.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.