• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литвин у п'ятницю перебуває з робочою поїздкою у Волинській області

    Опубликовано: 2006-02-17 16:22:00

    Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у п´ятницю в рамках робочої поїздки до Волинської області взяв участь у роботі 26-ї сесії обласної ради, на якій розглядався звіт обласної державної адміністрації про виконання програми економічного та соціального розвитку області за 2005 рік.

    У своєму виступі В.Литвин відзначив, що Верховна Рада України ще й досі не отримала від уряду програму соціально-економічного розвитку України на 2006 рік. «Відсутність такої програми, невизначеність стратегії розвитку країни зменшує ефективність дій влади», - наголосив він.

    Голова Верховної Ради України наголосив на необхідності планомірного і пропорційного розвитку всіх регіонів країни.

    При цьому він звернув увагу на негативну тенденцію - поглиблення різниці між рівнями зарплат у різних регіонах, яка досягла 2,4 рази. В.Литвин також заявив, що «зростання зарплати керівництва повинно пропорційно залежати від зростання усіх зарплат у галузі». В.Литвин також закликав органи влади всіх рівнів обмежити свої витрати на утримання апарату, придбання автомобілів, меблів тощо.

    В.Литвин вважає, що необхідно за підтримки місцевих органів влади вийти на розробку і реалізацію приоритетних програм загальнонаціонального рівня з урахуванням позицій регіонів. Серед таких програм Голова Верховної Ради України назвав у першу чергу програми, спрямовані на розвиток системи охорони здоров´я, реформування житлово-комунальної сфери, поліпшення продовольчого забезпечення населення та його соціального захисту, виведення з тіні зарплати, що найперше важливо для нормального функціонування пенсійної системи. «Ми повинні всі разом сформулювати тезу про дорогу робочу силу в Україні», - наголосив він.

    Промовляючи перед депутатами Волинської облради, В.Литвин окреслив невідкладні заходи, які, на його думку, необхідно вжити найближчим часом.

    Зокрема, за словами Голови Верховної Ради України, необхідно переглянути Державний бюджет на 2006 рік, уточнивши його основні макропоказники. «Я вважаю, що бюджет треба переглянути зараз, уряд на це не погоджується, і я розумію політичні мотиви такої позиції», - зазначив В.Литвин. При цьому він наголосив на необхідності зробити все, аби зупинити падіння ВВП.

    В.Литвин висловився за вжиття невідкладних заходів, спрямованих на підтримку національного товаровиробника, за перегляд і оптимізацію структури експортно-імпортних операцій, перегляд і уточнення основних засад грошово-кредитної політики. «Є прерогатива Національного банку України, Верховна Рада підтримуватиме банк у процесі оптимізації цих показників. Потрібен також своєрідний меморандум між урядом і НБУ щодо механізмів утримання валютного курсу», - сказав він.

    На переконання Голови Верховної Ради України, потрібно чітко визначити податкову і бюджетну стратегію. «Це потребуватиме перегляду, у тому числі Бюджетного кодексу, зокрема в напрямку децентралізації бюджетної політики, розширення повноважень на місцях», - сказав В.Литвин.

    В.Литвин також висловився за упорядкування діяльності фінансово-контролюючих органів, «наведення елементарного порядку» у використанні майна і коштів підприємств державного підпорядкування. «У нас так виходить, що за звітністю вся державна власність суцільно збиткова», - зауважив він.

    Голова Верховної Ради України також зустрівся з професорсько-викладацьким складом та студентами Луцького державного технічного університету.

    В.Литвин наголосив на важливості державної підтримки освітньої галузі, розвитку науки, зокрема галузей, спрямованих на розробку інноваційних технологій, підтримки гуманітарної сфери.

    В.Литвин вручив викладачам відзнаки Верховної Ради України.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.