• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ринок зовнішньої реклами-конкуренція

    Опубликовано: 2006-02-17 17:14:00

    Антимонопольний комітет України зобов’язав виконавчі комітети Запорізької та Чернігівської міських рад припинити антиконкурентні дії на ринку зовнішньої реклами. Відповідні рішення Комітет прийняв у ході виїзних засідань.

    Зокрема, перший неправомірно делегував одному з учасників ринку - КП «Запорізьке міське інвестиційне агентство» повноваження робочого органу з розміщення реклами у місті. Підприємство також отримало переваги щодо використання коштів як плати за користування місцем комунальної власності. Це обмежило конкурентноспроможність понад двадцятьох інших агентств.

    У свою чергу, виконком міськради Чернігова спотворив конкуренцію, коли всупереч єдиним правилам дозволив розміщувати рекламні щити лише ДП «Рекламні технології». Навіть у період самостійно запровадженого мораторію, цей орган самоврядування дозволяв встановлювати конструкції п’ятьом рекламним підприємствам, обмежуючи діяльність інших десятьох.

    При цьому, обидва виконкоми не лише створювали привілейовані умови одним учасникам ринку, але й безпідставно відмовляли іншим у наданні дозволів на розміщення зовнішньої реклами.

    «Неправомірно набуті переваги призводять до зловживання ринковою владою та використання своїх повноважень для власних цілей. Подібне порушення ми припинили в Донецьку і найближчим часом завершимо розслідування по Кіровограду. Ринок зовнішньої реклами є і має залишатися конкурентним. Це особливо важливо у період виборів. Тому міськради мають припинити дискримінацію та забезпечити усім підприємцям рівноправні умови діяльності», – підсумував Голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв.

    "АМКУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.